Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Περιφέρεια - δενδροφυτεύσεις - πρόσκληση σε φορείς

Ενημέρωση για την παραλαβή 10.000 δενδριλλίων στο φυτώριο της 12νήσου καθώς και για διανομή τους στους ενδιαφερόμενους φορείς, μας ενημερώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Παρελήφθησαν σήμερα (26.1) από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο δέκα χιλιάδες (10.000) δενδρύλλια, που μεταφέρθηκαν στο Φυτώριο Δωδεκανήσου με την ευγενική χορηγία της μεταφορικής εταιρείας Μακεδονικές Γραμμές του κ. Δ. Τσιμενίδη και της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ.
Πρόκειται για μέρος της συνολικής ποσότητας των εξήντα χιλιάδων (60.000) δενδρυλλίων που θα παραληφθούν από τα φυτώρια του Δασαρχείου Αθηνών, στα οποία είχαν αποσταλεί οι σπόροι από το Φυτώριο Δωδεκανήσου.
Παρουσία του αρμοδίου Γενικού Διευθυντή Γιάννη Πουλή, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου απηύθυνε έκκληση προς τους φορείς, τα σχολεία και κάθε ευαισθητοποιημένη ομάδα συμπολιτών μας να δηλώσουν συμμετοχή για το σχεδιασμό και προγραμματισμό των δενδροφυτεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2011.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Φυτώριο είναι διαθέσιμα ακόμα εξήντα χιλιάδες δενδρύλλια, με τον κ. Χατζηδιάκο να υπογραμμίζει πως «για μία ακόμα φορά οφείλουμε να επιδείξουμε σαν κοινωνία την ετοιμότητα και την περιβαλλοντική μας ευαισθησία».