Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για εξαίρεση απο Αναπτυξιακό Νόμο

Σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Καρατάσος η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών  Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδας με έδρα την Αθήνα, εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την Εξαίρεση του κλάδου των Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων από τον Νέο Επενδυτικό Νόμο.
Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με την επιστολή,
Μετά τις συνεχείς προσπάθειές μας από τις 15/10/2010 μέχρι και σήμερα που επικοινωνούμε μαζί σας με την παρούσα επιστολή μας για να έχουμε συνάντηση για το μείζον ζήτημα της εξαίρεσής μας από το σχέδιο νόμου για την Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή συνοχή, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας και να εντάξετε τον κλάδο μας στον επενδυτικό νόμο για τους παρακάτω λόγους.

Σας ενημερώνουμε ότι ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων αντιπροσωπεύει το 50% των τουριστικών κλινών της χώρας και είναι αυτός που στηρίζει στο μέγιστο την περιφερειακή οικονομία, εφόσον οι δικοί μας πελάτες είναι περιηγητές και επισκέπτονται καθημερινά τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα σούπερ και μίνι μάρκετ, τα μανάβικα, τα καφενεία, κάνουν θαλάσσια σπορ, ενοικιάζουν αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, πηγαίνουν ημερήσιες εκδρομές και κρουαζιέρες και πραγματοποιούν πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Σε πλήρη αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών των μεγάλων ξενοδοχείων που λόγω των προγραμμάτων του all inclusive περνούν όλες τις ημέρες των διακοπών τους εντός των ξενοδοχείων για λόγους ελεύθερης κατανάλωσης φαγητών και ποτών, με αποτέλεσμα να έρχονται και να φεύγουν χωρίς στην πλειοψηφία τους να γνωρίσουν τον προορισμό που επισκέφθηκαν.

Καταλήγουμε λοιπόν ότι οι πελάτες των δικών μας καταλυμάτων ξοδεύουν περισσότερα χρήματα και ως εκ τούτου, το κράτος εισπράττει περισσότερους άμεσους και έμμεσους φόρους (Φ.Π.Α.). Ταυτόχρονα η περιφερειακή οικονομία ευημερεί, στηρίζοντας έτσι τα εισοδήματα των κατοίκων των νησιών και της ευρύτερης ελληνικής περιφέρειας και ενισχύοντας την ισότιμη κοινωνική συνοχή.

Για αυτό σας παρακαλούμε να στηρίξετε το αίτημά μας και να συμπεριληφθούν και οι δικές μας επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστούν στις κατηγορίες των τριών και τεσσάρων κλειδιών.
Ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι από το σύνολο των 40.000 επιχειρήσεων του κλάδου μας μόνο το 1,9% ανήκουν στην κατηγορία των 4ων κλειδιών και περίπου το 14% στην κατηγορία των 3ων κλειδιών.
Από μόνα τους τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανάγκη ένταξης και των τουριστικών καταλυμάτων στον επενδυτικό νόμο.

Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων
 
τηλ.2281084470, fax.2281085769, email. omospondiaCyclades@gmail.com
www.fede.gr , www.cyclades.in