Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2011

Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης - το "ρεπορτάζ" της φετινής γιορτής

Λίγες μόλις μέρες μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης για να τιμήσει για μια ακόμη χρονιά τους πολύτεκνους - μέλη της, με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει για τα .. δρώμενα της γιορτής. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που λάβαμε,

Η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης πραγματοποίησε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μπελώνειου Πολιτιστικού Κέντρου στα Φηρά στις 23 Ιανουαρίου 2011 την κορυφαία εκδήλωσή της που περιελάμβανε τα εξής :


• Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας κκ. Επιφάνειου και με πλούσια δώρα για τους τυχερούς .
• Ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία απηύθυνε τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Πολύτεκνοι της τοπικής Ένωσης όσο και οι Πολύτεκνοι όλης της χώρας, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους αντιμετώπισης τους με σοβαρές παρεμβάσεις από την Πολιτεία .Έγινε ενημέρωση για τη γενική συνέλευση της ΑΣΠΕ και διάβασε επιστολή προς τους τρεις βουλευτές του νομού με την οποία καλούνται να συμπαρίστανται για την επίλυση κάθε προβλήματος των πολυτέκνων .
• Χαιρετισμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κκ. Επιφάνειο , το Δήμαρχο Θήρας κο Ζώρζο Νικόλαο κ.α.
• Διαβάστηκαν χαιρετισμοί : των βουλευτών Κυκλάδων Ρήγα Παναγιώτη , Γεώργιου Παπαμανώλη , Ιωάννη Βρούτση του περιφερειάρχη κου Μαχαιρίδη Ιωάννη και του προέδρου του οργανισμού Θεόφιλος .
• Απονομή επαίνων σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στα Γυμνάσια, Λύκεια, ΙΕΚ και σε μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στα ΤΕΙ και ΑΕΙ. Οι βραβευθέντες έλαβαν έπαινο και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Τα παιδιά που αρίστευσαν ήταν : Καραμολέγκου Καλλιόπη του Ευαγγέλου, Καραμολέγκου Θεολογία του Χαράλαμπου, Πελεκάνου Αντωνία του Δημητρίου, Αναπλιώτης Εμμανουήλ του Αρτεμίου (πατέρας τεσσάρων παιδιών).
Τα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν : Βαρβαρήγος Θεόδωρος – Παντελής του Νικολάου , Δρόσος Χρυσόστομος του Ελευθερίου , Δρόσου Θεοδοσία του Ευσταθίου , Κατσίπης Δημήτριος του Σπυρίδωνα , Γιούκα Μαριάνθη του Εμμανουήλ , Δανασή Ραφαηλία του Πέτρου ,Δανασή Δήμητρα του Πέτρου ,Καραμολέγκος Νικόλαος του Χαράλαμπου , Καφούρος Ιωάννης του Εμμανουήλ , Πελεκάνου Αντωνία του Δημητρίου .

Απονομή τιμητικών διακρίσεων : για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο , στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου και στους Καφιέρη Δημήτριο και Γρατσία Ιωάννη , για την προσφορά τους στην ΕΠΣ στον πατέρα Κωνσταντίνο Κοντό και στον Λειβαδάρο Πέτρο . Επίσης βραβεύτηκε μια υπερπολύτεκνη , η κα Μαρία Καρρά .

• Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό νησιώτικο πρόγραμμα με χορευτικά του Δήμου Θήρας και τη δασκάλα τους Σταματίνα Ξιάρχου .
• Ετήσια γενική συνέλευση , απολογισμός για το έτος 2010, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ,προγραμματισμός δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλούσιων δώρων σε όλα τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.