Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

Μπορεί σχετικά με το προεκλογικό σκηνικό στην Σαντορίνη αρκετοί να απορούν για το πως είναι δυνατό να αλλάζει τόσο ευκολα (φαινομενικά) η άποψη των υποψηφίων σχετικά με το ενδεχόμενο ή μη της συμμετοχής τους, πλήν όμως υπάρχουν και οι σίγουροι.
Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αργυρός ανακοίνωσε οτι θα υμμετάσχει στις εκλογές στηρίζοντας τον συνδιασμό «Θηραική πολιτεία» του κ. Νίκου Ζώρζου.
Καλώς ή κακώς ο κ. Αργυρός αναμένεται να τηρήσει τον λόγο του, άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει άλλα να λέει την μια μέρα κι άλλα την άλλη...


Συνέντευξη παραχώρησε και ο πρώην έπαρχος κ. Μιχάλης Ρούσσος (αφού το ξέρετε, οτι μου αρέσουνε τα εργοτάξια!) στην οποία ανέφερε οτι το «Νέο -κλειστό!- Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο κτηριακά και εξοπλισμένο μέχρι το τέλος του χρόνου».
Στην συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κατασκευή του κτηρίου, στον εξοπλισμό που θα διαθέτει ενω εξέφρασε την αισιοδοξία οτι θα στελεχωθεί γρήγορα ώστε να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει το νησί.


Σε συνέντευξή του τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της «Θηραικής Πολιτείας» κ. Ζώρζος ανακοίνωσε επίσημα την συμμετοχή του στις εκλογές, αναφέροντας για μια ακόμη φορά οτι το Δημοτικο Συμβούλιο θα έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος σύνθεσης και ανταλλαγής απόψεων και οχι ως «αρένα αντιπαραθέσεων» λέγοντας οτι αυτό θα είναι ενα απο τα στοιχήματα της ομάδας του στο ενδεχόμενο εκλογής του στον Δήμο Θήρας.
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος ενω μίλησε και για το μοντέλο με το οποίο σκέπτεται να λειτουργήσει ως δήμαρχος λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «ο καθένας έχει περιβάλλον και συνεργάτες, εξαρτάται όμως απο το ποιό είναι το περιβάλλον αυτό, πόσο «υγειές» είναι, ενω εξήγησε οτι τακτική του είναι να ζητάει τις απόψεις των συνεργατών του αλλά να καταλήγει στην δική του επιλογή σε οτι αφορά τις τελικές του αποφάσεις.
Σχετικά με τον «Καλλικράτη» είπε οτι είναι ενα μεγάλο βήμα για την αυτοδιοίκηση αλλά και στοίχημα για την δημοτική αρχή.