Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

«Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Θα «κατέβω» στα σίγουρα!» δηλώνει στους φίλους και υποστηρικτές του ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος,
ιδιαίτερα για τους φίλους του στην Σαντορίνη που μετα και τις τελευταίες εξελίξεις δεν ξέρουν ποιος κατεβαίνει ποιος όχι…

ή

όλοι μαζί θα αναγεννηθούμε και θα…ανα-γεννήσουμε! (ομολογώ ότι το φινάλε της επίσημης ανακοίνωσης-αναγέννησης, πολύ με προβλημάτισε…. ειδικά το σημείο που λέει ότι πάλι για γεννητούρια πάμε….και φοβούμαι την ραγδαία αύξηση των Νεοδημοκρατών!)

Ο κ. Κόκκινος πάντως, εμφανίστηκε χαρούμενος, ευδιάθετος, κεφάτος (η όρεξή του για καλαμπούρια ήταν εμφανέστατη) καθώς επίσης και μαυρισμένος απο τον ήλιο του καλοκαιριού τον οποίον και απήλαυσε σε συνδιασμό με ξεκούραστες διακοπές τις οποίες είχε πολλά χρόνια να κάνει εξ αιτίας της εργασίας του στην πολιτική ηγεσία της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου. "Άλλο να γυρνάς τα νησιά για διακοπές κι άλλο για να κόβεις κορδέλες" ήθελε να πεί αλλά δεν είπε ο κ. Κόκκινος γιατί δεν ξέρεις πόσο χιούμορ κουβαλάει ο καθένας και είναι άτιμο πράμα να παρεξηγιέσαι, πόσο μάλλον προεκλογικά.


Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Κόκκινος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι,

Γνωρίζετε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχω δεχθεί προτάσεις από σημαντικά και ενεργά κομμάτια της κοινωνίας μας προκειμένου να ηγηθώ ενός διεκδικητικού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις 7 του Νοέμβρη την ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Μέσα από αυτήν τη διαβούλευση με παροτρύνατε και με ενθαρρύνατε ώστε να πάρω τη μεγάλη απόφαση, να δώσω το παρόν σε αυτή τη γιορτή της αυτοδιοίκησης, σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, με αίσθημα ευθύνης , με αγάπη για τα νησιά και τους κατοίκους τους , με την ελπίδα να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, που θα ήθελα να συνεχίζω να τον υπηρετώ με ανιδιοτελή προσφορά και συνέπεια, σας ανακοινώνω σήμερα την απόφασή μου: Θα ηγηθώ του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Απευθύνομαι στους πολίτες του Αιγαίου ζητώντας τη στήριξή τους στις περιφερειακές εκλογές με προτεραιότητά μας τον ανθρώπινο παράγοντα και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ολοένα γίνονται πιο έντονα.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε την εμπειρία, την ετοιμότητα και την εντιμότητα , όραμα και σχεδιασμό για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους. Θέλουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα να ξαναλειτουργήσει η ατμομηχανή της ανάπτυξης. Να απαλλαχτούμε από τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση. Θέλουμε εμείς και οι οικογένειές μας να νιώσουμε περήφανοι που θα προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα δημιουργική πορεία . Καλώ όλους τους νησιώτες , τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς , να συστρατευθούν στα οράματα και τις προσπάθειές μας. Καλώ τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να έρθουν κοντά μας. Για νέες αποτελεσματικές προσπάθειες, που θα σφυρηλατήσουν τη κοινωνική συνοχή και θα ξαναφέρουν το χαμόγελο και την ελπίδα.

Η αναγέννηση και η ανανέωση στο Νότιο Αιγαίο είναι μονόδρομος. Περήφανοι ξανά , με πρόγραμμα και σχεδιασμό που θα τον υλοποιήσουμε. Σήμερα που οι πολίτες αμφισβητούν έντονα τους πολιτικούς και στέκονται κριτικά απέναντί τους καλούμαστε να αναδείξουμε την χρησιμότητά της και τις αρετές μας. Καλώ όλους τους πολίτες του Αιγαίου σε αυτήν την προσπάθεια με τα λόγια του Παλαμά:  «Όλοι μαζί για πάλεμα, για μάτωμα , για μια καινούρια γέννα»



Λίγες ώρες αργότερα (οχι! δεν γεννήθηκε μωρό!)  με ανακοίνωσή της η Τ.Ο. της Ν.Δ. Θήρας δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Κόκκινου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι,

«οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.