Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

Μια ακόμη και καλή ανακοίνωση απο τον ΔΑΟΣ
ή camp τέλος!

Επιτυχία για το «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010»


Με το πάρτυ που διοργανώθηκε για όλα τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν στο «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» έκλεισε η τρίτη και τελευταία περίοδος του θερινού προγράμματος φιλοξενίας παιδιών του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης. Το πάρτυ πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 1 Σεπτέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο του ΔΑΟΣ και όλα τα παιδιά διασκέδασαν χόρεψαν και έπαιξαν στο ξέφρενο γλέντι που στήθηκε, παράλληλα τα παιδιά της τρίτης περιόδου έλαβαν τις προόδους τους μαζί με τα αναμνηστικά μπλουζάκια που θα τους θυμίζουν την αθλεκπαιδευτική περίοδο αυτού του καλοκαιριού.
Επίσης μοιράστηκε και το video με όλες τις δραστηριότητες του 18ημερου, από το κολύμπι στη θάλασσα μέχρι τα πρώτα βήματα στο τατάμι των μαθημάτων Tae Kwon Do, τις πρώτες μπαλιές στο παρκέ με την εκπαίδευση στα αθλήματα, volley και basket έως τις διαιτολογικές μετρήσεις υπό μορφή παιχνιδιού που πραγματοποιηθήκαν και στις τρεις περιόδους.

Το γεγονός ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Σαντορίνη και χαρακτηρίζεται ως καινοτόμο, διότι πέραν του ότι η Σαντορίνη είναι ο 5ος Δήμος σε όλη τη χώρα και ο μοναδικός σε όλες τις Κυκλάδες που τολμά στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού προγράμματος, ο ΔΑΟΣ λειτουργώντας προσθετικά ενέταξε περισσότερες δραστηριότητες αλλά και την επιστημονική παρακολούθηση των παιδιών από ψυχολόγο και διαιτολόγο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό «πλέον ο Αθλητικός Οργανισμός της Σαντορίνης, πέραν της εμπειρίας που απέκτησε τρέχοντας ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπορεί να δώσει το project και σε άλλους Οργανισμούς που πιθανόν τολμήσουν να το υλοποιήσουν» και συνεχίζει, «ήταν μεγάλο το ρίσκο και η ευθύνη να φιλοξενείς 100 παιδιά σε κάθε περίοδο για 7 ώρες την ημέρα με δραστηριότητες στην παραλία σε ανοικτούς χώρους με μετακινήσεις, αλλά με την σωστή επιλογή συνεργατών, εκπαιδευτικών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και εθελοντών, μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα είχε απόλυτη επιτυχία».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί 6 προπονητές για τα αθλήματα basket, volley, κολύμβηση tae kwon do, ενόργανη γυμναστική, 8 εθελοντές και εθελόντριες ενώ καθημερινά υπήρχε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας γιατρός κοντά στα παιδιά και το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο του ΔΑΟΣ ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που συντέλεσε στην επιτυχία του «Αθλητικού Καλοκαιριού 2010» είναι το πολύ καλό επίπεδο των εγκαταστάσεων ύστερα από την ορθή διαμόρφωση των χώρων με τις βελτιώσεις που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2010 και τελείωσαν τον Μάη του ίδιου έτους. Να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση είχε εισηγηθεί όλες τις μετατροπές στο Δήμο κατά την ανάληψη των καθηκόντων της όπως και για τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων που πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.