Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

Και πάλι ΔΑΟΣ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το σχολικό πρωτάθλημα basket &volley που λάβαμε απο τον ΔΑΟΣ,


Με τις καλύτερες προϋποθέσεις έληξε το σχολικό Πρωτάθλημα volley και basket που πραγματοποιήθηκε τις δυο τελευταίες εβδομάδες στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΟΣ.

Για 15 μέρες οι μικροί αθλητές όλων των σχολείων της Σαντορίνης πέτυχαν με τον αθλητικό τους δυναμισμό να δώσουν χαμογελά και χαρά όλους όσους παρακολούθησαν το πρωτάθλημα. Στις κερκίδες οι φίλοι και συμμαθητές των ομάδων εμψύχωναν τους παίκτες με δικά τους συνθήματα και πανό σε ένα πρωτόγνωρα ενθουσιαστικό κλίμα.

Στα αποτέλεσμα τα τώρα και συγκεκριμένα στο basket που άνοιξε το πρωτάθλημα οι σχολικές ομάδες που διακριθήκαν είναι για τα αγόρια η ομάδα του Καμαρίου και για τα κορίτσια η ομάδα των Φηρών. Σύμφωνα με τους παρατηρητές των σχολικών αγώνων το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο εκτός της παράδοσης σε παλιότερες διοργανώσεις αλλά και από πλευράς αριθμού παιδιών των σχολείων.
Στο volley οι ομάδες που διακριθήκαν είναι για τα αγόρια η ομάδα του Καμαρίου και για τα κορίτσια η ομάδα των Φηρών. Το αποτέλεσμα κι εδώ ήταν αναμενόμενο όπως και στο basket, ενώ αξιέπαινη ήταν η προσπάθεια και των άλλων σχολείων του Εμπορείου, Ακρωτηρίου, Βόθωνα, Μεσσαριάς, Καρτεράδου, Μεγαλοχωρίου αλλά και των άλλων σχολείων που έλαβαν μέρος.

Συζητώντας με τους εκπαιδευτικούς και γυμναστές η άποψη ότι τα παιδιά φέτος, παίζοντας στο Κλειστό είχαν καλύτερη απόδοση είναι γεγονός. Οι καθηγητές γυμναστές και προπονητές οι οποίοι ασχολήθηκαν πάρα πολύ με το πρωτάθλημα πιστεύουν ότι η φετινή διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή κι αυτό σημαίνει ότι ο αθλητισμός στα σχολεία, παράλληλα με άλλες δραστηριότητες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Μιλώντας με ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του πρωταθλήματος και επικεφαλής του καλοκαιρινού προγράμματος «6-14, Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» Ζωή Τσιοπελάκου διαπιστώσαμε ότι οι μικροί αθλητές και μαθητές των σχολείων του νησιού έχουν απίστευτο επίπεδο γνώσεων πάνω στους κανονισμούς των αθλημάτων με ιδιαίτερη έφεση και ενδιαφέρον στην αναζήτηση και εκμάθηση.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, προπονητές, Αθλητικών Συλλογών του νησιού, βρίσκονταν στις κερκίδες παρακολουθώντας τους παίκτες που αγωνίζονταν, για την ανεύρεση νέων ταλέντων αλλά και για την απόδοση παιδιών που ήδη αγωνίζονται στις ομάδες που προπονούν.