Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

Να κάνουμε κάτι "καλό" μας προτείνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων της Σαντορίνης η Ατλαντίδα.Πρόκειται για μια πολύ ωραία ιδέα, να "ανεβάσουμε", ο καθένας όπως μπορεί και ... φαντάζεται τις ομορφιές του νησιού μας και της Ελλάδας στο internet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στην Αθήνα, όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα (You tube κλπ) και blogs έχουν κατακλυστεί με βίντεο, που δείχνουν κατ' επανάληψη στιγμιότυπα που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και γενικά αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της χώρας μας.

Ζητάμε από όλους εσάς, που διαθέτετε σελίδα στα διεθνή κοινωνικά δίκτυα ή είστε εξοικειωμένοι με αντίστοιχη διαδικτυακή διαδικασία, να ενεργοποιηθείτε, να ανεβάσετε βίντεο από την περιοχή σας ή οτιδήποτε άλλο εσείς κρίνετε κατάλληλο, που να δείχνει την Ελλάδα της φυσικής ομορφιάς, της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, της φιλοξενίας και του σεβασμού στον επισκέπτη.

Με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας μας στους επισκέπτες των δικτύων. Προσδοκούμε με αυτού του είδους τις ενέργειες και παρεμβάσεις μας, στις δύσκολες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε, να προβάλλουμε τα αναμφισβήτητα θετικά στοιχεία της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού , λειτουργώντας με αίσθημα αλληλεγγύης και συνένωσης όλων των δυνάμεων προς όφελος του κοινού σκοπού μας , που είναι να υπηρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον ελληνικό τουρισμό και να διασώσουμε το πανταχόθεν βαλλόμενο Τουριστικό προϊόν μας.

Ευελπιστώντας στην ανταπόκριση σας,

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λευτέρης Αναπλιώτης Πρόεδρος
Σωματείου τουριστικών καταλυμάτων  Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ