Τακτικότατη ενημέρωση για τις δραστηριότητές του μας παρέχει ο πρώην ΓΓ της περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Κόκκινος για τον οποίο οφείλουμε να αναφέρουμε οτι αξιοποιήθηκε (αναβαθμίστηκε θα μπορούσαμε επίσης να πούμε) απο τη νέα ηγεσία της ΝΔ που τον τοποθέτησε σε 3 τομείς Πολιτκής Ευθύνης. Στους τομείς της Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Η απόφαση πάρθηκε απο τον ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασούλα μετά απο εισήγηση του Γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη.
Σύμφωνα με τα ΔΤ που έχουμε λάβει απο τον κ. Κόκκινο μαθαίνουμε οτι,
Στην ομιλία του στην 9η σύνοδο της ΚΕ της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας καθώς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα, για την αυξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας
σε αντίθεση με την ΝΔ που όπως ανέφερε στήριζε το τραπεζικό σύστημα και την επιχειρηματικότητα.
Σχετικά με τα οργανωτικά της ΝΔ πρότεινε
την αύξηση κατά 10-20% των εκλεγμένων μελών στις ΝΟΔΕ και στις Δημοτικές Οργανώσεις, την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και την διεύρυνση της δημοκρατίας με την εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ από όλα τα μέλη.
Για τις εκλογές για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ είπε οτι,
Έγινε στα πρότυπα της εκλογής του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με διαδικασίες βάσης με τη συμμετοχή 44.000 περίπου νέων.
Προερχόμενος και εγώ από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ, εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους και στην πορεία της οργάνωσης και θερμά συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.
Για αδράνεια, στασιμότητα και ανακολουθίες κατηγόρησε την κυβέρνηση σε οτι αφορά την πορεία του προγράμματος «ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων».
Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι,
Στις 26 Αυγούστου 2009 με ΣΑΕ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεσμεύτηκαν διακόσια πενήντα (250) εκ. ευρώ στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Το πρώτο εξάμηνο του 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από εκτενή διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, συγκέντρωσε τα αιτήματά της και δημιουργήθηκε ένα «μητρώο έργων» τα οποία -εφόσον είχαν «ωριμότητα» - θα υλοποιούντο κατά την περίοδο του ΕΣΠΑ .
Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μόνο 20 εκ. ευρώ (9 εκ. στις Κυκλάδες και 11 εκ. στα Δωδεκάνησα) θα εκταμιευτούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το 2010.
Στο ίδιο «μήκος κύματος» και σχετικά με την πορεία των δράσεων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) μας λέει οτι και αυτην την περίπτωση παρατηρείται στασιμότητα, έλλειψη προγραμματισμού και αδράνεια.
Χαρακτηριστικά αναφέρει οτι,
Τον Σεπτέμβριο του 2009 η Ελλάδα ήταν η 5η χώρα σε «απορροφήσεις» του ΕΣΠΑ στις 27 χώρες της Ε.Ε. ενώ τον Ιανουάριο του 2010 «κατρακύλησε» στην 10η θέση.
Χάρη στον κανόνα ν+3 που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ το Δεκέμβριο του 2005 στις διαπραγματεύσεις της με την Ε.Ε. σε συνδυασμό και με την υψηλή χρηματοδότηση για τη χώρα μας, για την περίοδο του ΕΣΠΑ , δεν θα υπάρξει φέτος, για το 2010 , απώλεια πόρων παρά την σημερινή κυβερνητική απραξία.
Ενω ο κ. Κόκκινος συνεχίζει λέγοντας οτι,
Επί έξι (6) μήνες στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου δεν έχει «κουνηθεί φύλλο». Με εξαίρεση δύο έργα (Γυμνάσιο /Λύκειο Νισύρου και επέκταση Λυκείου Καλύμνου ) που εντάχθηκαν πρόσφατα.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στις Κυκλάδες όπου δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο τους τελευταίους μήνες. Το ΤΕΕ της Θήρας είναι το μοναδικό έργο το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μαζί με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κέας.
Μειώνουν από 1,5 δις σε 500 εκ. ευρώ τους πόρους του ΕΣΠΑ που αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης
«Παγώνουν» τα προγράμματα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας»
Δεν ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς του ΕΣΠΑ που αφορούν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων.
Σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» το χαρακτήριε ασαφές σημειόνοντας οτι η κυβέρνηση δε διαβουλευτηκε αρκετά με την κοινωνία αλλά με τα στελέχη της.
Σημειώνοντας οτι το πρώτο τετράμηνο του 2010 παρατηρείται μια πρωτοφανής υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ΟΤΑ αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις τους». Ενω την περίοδο 2004-2009 η τοπική αυτοδιοίκηση είδε τα έσοδά της να πολλαπλασιάζονται (μέσω Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων , μέσω της πολιτικής προστασίας , μέσω έκτακτων επιχορηγήσεων κτλ ) Είχε στην διάθεσή της πόρους από εθνικά προγράμματα όπως ο «ΘΗΣΕΑΣτο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» αλλά και από συγχρηματοδοτούμενα μέσω του Γ΄ΚΠΣ, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση που μείωσε κατά 30% τους πόρους των ΚΑΠ δεν έχει καταβάλει τους πόρους για την πολιτική προστασία «πάγωσε» το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»
το ΕΣΠΑ δεν προχωρά, ενω δεν καταβάλλονται πόροι από ειδικά προγράμματα (φόρος εισοδήματος για τους ΟΤΑ της Δωδεκανήσου , Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κτλ )
Εω τέλος με Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 26 Απριλίου και τίτλο «η κυβερνητική φιέστα στη Δωδεκάνησο τελείωσε»
αναφέρει οτι,
οι Έλληνες μετά από εφτά (7) μήνες κυβερνητικών παλινωδιών και δημαγωγικών εξάρσεων βλέπουν την αναπτυξιακή τροχιά της χώρας σε οπισθοδρόμηση και εξάρτηση, τις εργασιακές σχέσεις σε ελαστικοποίηση και τους εργαζόμενους σε απόγνωση και αβεβαιότητα για το μέλλον τους
Θυμίζοντας παράλληλα οτι,
το ΠΑΣΟΚ το 1981 πήρε το χρέος από το 29% του ΑΕΠ και το 1989 το παρέδωσε στο 110% χωρίς να υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά κατασπατάληση και κακοδιαχείριση .
Η κυβέρνηση Σημίτη δεν κατόρθωσε να μειώσει ούτε στο ελάχιστο το χρέος της χώρας μας. Γύρω στο 110% το παρέδωσε και η Ν.Δ. αφού είχε καταφέρει να το μειώσει προηγουμένως , έστω και λίγο, εν μέσω μάλιστα των άσχημων οικονομικών δεδομένων παγκοσμίως.
Τον Οκτώβρη του 2009 παρέλαβε το έλλειμμα στο 7,5% και το εκτίναξε στο 13,6% σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Εurostat.
Το Σεπτέμβρη του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με 4,2% επιτόκιο και τα spreads είχαν 130 μ.β. ενω μέσα σε εφτά (7) μήνες φτάσαμε τον Απρίλιο του 2010 να δανειζόμαστε με επιτόκιο (6,5%) και τα spreads να αγγίζουν τις 500 μονάδες βάσης!