Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Λίγες ημέρες νωρίτερα ….

Την εκδήλωση παρακολούθησε η σελίδα “καλλιστορώντας” που πρόσφατα παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ στα οποία και σας παραπέμπουμε για περισσότερες πληροφορίες, ενώ αξίζει να δώσουμε κι εμείς από την πλευρά μας ,έστω και ετεροχρονισμένα, συγχαρητήρια σε όσους δούλευαν την ιδέα εδώ και καιρό ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες και να έχουμε σήμερα αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για το γεγονός της αδελφοποίησης του Δήμου της Λαυρεωτικής με τον Δήμο Θήρας.

Κατά κοινή ομολογία η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όσους την παρακολούθησαν από κοντά και όσους ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της μιας και ένωσε δυό περιοχές που έχουν πολλά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά μεταξύ τους εκτός από την “εκατέρωθεν καταγωγή” ,θα μπορούσαμε να πούμε, πολλών κατοίκων τους.
Πρόκειται για την πρόσφατη αδελφοποίηση του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Δήμο Θήρας και την κοινότητα της Οίας (σσ που τότε, προ Καλλικράτη διατηρούσε την αυτονομία της)
Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι η εκπροσώπηση της Σαντορίνης κρίθηκε ικανοποιητική ενώ χαρακτηριστική ήταν αθρόα ανταπόκριση στο κάλεσμα των απλών κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου καθώς και του πρώην αντιπροέδρου της βουλής κ. Κρητικού.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που είχαμε λάβει από όλους τους συμμετέχοντες φορείς της Αυτοδιοίκησης,

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Οίας – Θηρασίας μας καλούσαν στην εκδήλωση για την αδελφοποίηση των περιοχών τους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου στο Λαύριο.
Τις προσκλήσεις υπέγραφαν οι κύριοι Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής, Άγγελος Ρούσσος δήμαρχος Θήρας και Γεώργιος Αντ. Χάλαρης πρόεδρος της Κοινότητας Οίας – Θηρασιάς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε,

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξαρχόντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικολάου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων, κ.κ. Επιφανίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Λαυρίου.
Εκδήλωση Αδελφοποίησης στην αίθουσα Μηχανουργείο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (πρώην Γαλλική Εταιρεία).
Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη με τίτλο «Αγία Αικατερίνα Οίας» - Ένας “άτρωτος” στους αιώνες πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός.
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Ακρωτηριανών Θήρας.
Ξενάγηση στο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.