Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

Ο ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσος μας ανακοίνωσε χθες οτι
αξιολογήθηκαν θετικά και τις επόμενες μέρες θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, τρία πολύ σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκ. €.

Τα έργα αυτά είναι:
Κατασκευή ΤΕΕ Θήρας, προϋπολογισμού 7,2 εκ. €
Πρόκειται για νέο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο συνολικής επιφάνειας 4.638 τ.μ. που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Άγιος Ανδρέας του Πύργου. Το κτίριο θα περιλαμβάνει 21 αίθουσες διδασκαλίας, 9 αίθουσες εργαστηρίων, χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και βοηθητικούς χώρους, καθώς και γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και άλλους υπαίθριους χώρους.

Κατασκευή ΤΕΕ Μήλου, προϋπολογισμού 3 εκ. €
Το έργο είναι μεταφερόμενο από το 3ο ΚΠΣ και έχει ολοκληρωθεί. Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις είναι συνολικής επιφάνειας 2.400 τ.μ. και περιλαμβάνουν 13 αίθουσες διδασκαλίας.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Πυλώνας Δ. Λινδίων Ρόδου, προϋπολογισμού 1,6 εκ. €
Πρόκειται για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 15 βρεφών και 80 νηπίων στο Δημοτικό Διαμέρισμα «Πυλώνας» του Δήμου Λινδίων.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.


Νωρίτερα, από το γραφείου του ΓΓ της περιφέρειας είχαμε την ενημέρωση ότι,
η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο, με την διάθεση πρόσθετων πιστώσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ πέραν των αρχικά εγκεκριμένων 100 εκατ. ευρώ.
Οι πιστώσεις που κατανεμήθηκαν με την προσθήκη των πιστώσεων για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για το έτος 2009, διαμορφώνονται πλέον στα 1.500.000€ ΕΥΡΩ.
Επομένως Συνολικά εντάσσονται στο Πρόγραμμα για την Περιφέρειας μας, 76 Εν Δυνάμει Δικαιούχοι, αριθμός διπλάσιος του αρχικού.

Με την νέα ρύθμιση, το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Μέτρου διαμορφώνεται σε 17.500€ σε επίπεδο δηλαδή υψηλότερο των 16.000€ που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο.
Επισημαίνεται ακόμη ότι, οι εγκεκριμένοι Νέοι Γεωργοί του Μέτρου απολαμβάνουν, πέραν της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης, πρόσθετα δικαιώματα όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο Μέτρο 121 των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς επίσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ.