Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

Για καθυστέρηση στην διεκπεραίωση εγγράφων σχετικών με την πρόοδο στην πορεία της επίλυσης 2 σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί ,την ανυπαρξία αφαλάτωσης και εγκεκριμένου χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων,
κατηγορήθηκε η δημοτική αρχή.



Παράλληλα καταγγέλθηκαν οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πραγματοποίηση δημοτικών συμβουλίων, καθώς και στην προχειρότητα στην αντιμετώπιση πολλών θεμάτων.

Και να δεις ποιός μου το λέγε…. ποιός μου το λεγε....;
Ότι στις επόμενες εκλογές θα “πέσει” η ερώτηση “νερό έχουμε;”
(σσ σκουπίδια όμως έχουμε, αλλά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε...)



Συμπληρωματικό.
Αξίζει να πούμε οτι πριν απο λίγες μέρες με έγγραφό τους τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών εντέλονται το κλείσιμο και την άμεση αποκατάσταση των παράνομων χωματερών. Η παυση της λειτουργίας και η αποκατάσταση των ενεργών και ανενεργών ΧΑΔΥ (χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποριμμάτων) εχει οριστεί για τις 16 Ιουλίου με έγγραφο εχει σταλεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μέχρι τις 31 Μαίου οι Περιφέρειες οφείλουν να στείλουν αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους και για τους ΧΑΔΑ που υπάρχουν στις περιοχές τους καθώς και για το πως πρόκειται να εξασφαλίσουν τα παραπάνω.
Στους ΓΓ των Περιφερειών υπενθυμίζεται οτι «χρεώνεται» η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του δικαστηρίου ων Ευρωπαικών κοινοτήτων (10.2005) που αφορά στην παυση λειτουργίας και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
Η εξέλιξη δημιουργεί νέα(;) προβλήματα και σε αρκετούς Δήμους των Κυκλάδων στα όρια των οποίων εξακολουθούν να λειτουργούν χωματερές. Σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Νάξο, Άνδρο, Τήνο και Σαντορίνη. Σύμφωνα με δημοσιευμτα του Τύπου στα παραπάνω νησιά οχι μονο λειτουρούν χωματερές αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ.
Κάτι που σημαίνει οτι μέρι τις 16 Ιουλίου δεν θα εχουν λύσει το πρόβλημα και για μια ακόμη φορά θα βρεθούν σε αδιέξοδο, πλήν όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα των προστίμων απο την ΕΕ μοιάζει εντονότερο παρά ποτέ.