Τρίτη, Ιουλίου 31, 2007


Βρωμιά και εγκατάλειψη


  • Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του ιστορικού για την περιοχή κτηρίου «Τουριστικό Περίπτερο» στην Περίσα της Σαντορίνης.

    Αυτή ,δυστυχώς, είναι η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος μετά την λήξη του τριακονταετούς ενοικιαστηρίου του κτηρίου που ανήκει στον ΕΟΤ.
    Η εστία μόλυνσης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την εγκατάλειψη, έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής που ζητούν από τον ΕΟΤ τον άμεσο καθαρισμό και την φύλαξη του χώρου.

  • Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή και ύστερα από ραδιοφωνικές καταγγελίες για το θέμα, συνεργεία του Δήμου Θήρας αποξήλωσαν διαλυμένα και επικίνδυνα να πέσουν κομμάτια από την πέργκολα, αφήνοντας όμως στην αυλή του ακινήτου ξύλα, καλάμια και σκουριασμένα σίδερα, τα οποία και αυτά πρέπει να απομακρυνθούν.
    Οφείλουμε πάντως να διευκρινίσουμε ότι είναι ο ΕΟΤ ,ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, που οφείλει να καθαρίσει τον χώρο.



  • Όμως, πέρα από τα αυτονόητα για τον καθαρισμό και την φύλαξη του χώρου,
    οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στον Δήμο Θήρας, να αναλάβει την διαχείριση του χώρου προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με στόχο να γίνει η περιοχή πόλος έλξης κολυμβυτών και οικογενειών.

  • Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης του ΕΟΤ, η οποία έχει την ευθύνη του χώρου, δεν έχει προκηρυχθεί μέχρι στιγμής διαγωνισμός για την μίσθωσή του.