Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007

«Ελλάδα: η πιο επικίνδυνη χώρα» προειδοποιεί τους Βρετανούς το Φόρεϊν Οφις

Στην κορυφή της λίστας του Φόρεϊν Οφις με τις «επικίνδυνες» χώρες βρίσκονται η Ελλάδα, η Ισπανία αλλά και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του βρετανικού υπουργείου για την εγκληματικότητα στους αγαπημένους προορισμούς διακοπών των Βρετανών.

Στην έκθεση με τίτλο «Ενημερωθείτε πριν ταξιδέψετε. Η συμπεριφορά των Βρετανών στο εξωτερικό» εξετάστηκαν οι κλοπές διαβατηρίων, οι συλλήψεις, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι βιασμοί, οι θάνατοι και συνολικά οι σοβαρές περιπτώσεις με θύματα Βρετανούς τουρίστες, για τις οποίες απαιτήθηκε η βοήθεια των βρετανικών προξενικών αρχών την περίοδο 1/4/2005 - 31/3/2006
Συνολικά 3.000 Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα χρειάστηκαν τη βοήθεια των βρετανικών προξενείων είτε γιατί έχασαν τα διαβατήριά τους είτε γιατί παρανόμησαν είτε επειδή έπεσαν θύματα εγκληματιών.

Εκτιμάται πάντως ότι τα «αρνητικά» στοιχεία για την Ελλάδα και άλλους δημοφιλείς προορισμούς μπορεί να ερμηνευθούν και με άλλον τρόπο, καθώς αναλυτές τουριστικών τάσεων, υποστηρίζουν ότι για την εγκληματικότητα και τα σοβαρά περιστατικά οι «ευθύνες» δεν βαρύνουν αποκλειστικά τον πληθυσμό του τουριστικού προορισμού, αλλά πρέπει να λαμβάνεται εξίσου υπόψη «η ποιότητα και η συμπεριφορά των τουριστών».


Ένα πρόσφατο περιστατικό μάλιστα αποδεικνύει του λόγου το αληθές,

όπου στην Ρόδο Βρετανός τουρίστας δάγκωσε αστυνομικό!
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 2 Αυγούστου στις 2 το πρωί, στο Φαληράκι, όταν ένας 21χρονος τουρίστας, που δημιούργησε επεισόδιο έξω από μπαρ δάγκωσε αστυνομικό του Τμήματος Αρχαγγέλου στο μηρό, για να διαφύγει τη σύλληψη. Η δαγκωματιά τού κόστισε χθες, από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Ο δράστης διασκέδαζε μέχρι τα ξημερώματα όπου βρισκόμενος σε κατάσταση μέθης προκάλεσε επεισόδια με περαστικούς. Περιπολούντες αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του περιστατικού και μόλις ο 21χρονος τους αντίκρισε τους επιτέθηκε και δάγκωσε έναν αστυνομικό στον μηρό καθώς αντιστεκόταν την σύλληψη. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εξύβριση, απειλή, πρόκληση σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση, παραπέμποντάς τον στο Τριμελές Αυτόφωρο Δικαστήριο.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο των κατηγοριών της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Του επέβαλε όμως ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ο 21χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.