Τρίτη, Ιουλίου 31, 2007




Το «Ίδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια», στα Φηρά της Σαντορίνης, κάθε καλοκαίρι παρουσιάζει το έργο ενός Θηραίου καλλιτέχνη. Φέτος, θέλοντας να τιμήσει την διακεκριμένη ζωγράφο Όπυ Ζούνη, Θηραία στην καταγωγή, διοργανώνει μια σημαντική έκθεση έργων της.


Την πρώτη ατομική έκθεση της Όπυς Ζούνη στην Σαντορίνη φιλοξενεί και εγκαινιάζει το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 11 Αυγούστου 2007.


  • Τα έργα που παρουσιάζονται, διακρίνονται για την γνωστή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τη δουλειά της, με μια θεματογραφία που σε μερικά απ’ αυτά παραπέμπει σε εικόνες που γράφτηκαν έντονα μέσα της από τις επισκέψεις της στο νησί.
  • Θα εκτεθούν 16 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, μια ομάδα από 5 κολόνες και θα προβάλλεται το διάρκειας 6 ½ λεπτών video «Περιπλάνηση στις μορφές», δικής της δημιουργίας, σαν περιήγηση σε μια ιδιότυπη δόμηση και αποδόμηση των συνθέσεών της. Στον κατάλογο της έκθεσης εκτός από την ίδια την Όπυ Ζούνη, κείμενα έγραψαν επίσης ο κριτικός τέχνης Γιάννης Μπόλης, καθώς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα» Εμμ. Α. Λιγνός.
  • Το κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ίδρυμα Λουκά και Ευαγγέλου Μπελλώνια ( Ι.Λ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1994 με έδρα τη Σαντορίνη. Σκοπός του είναι η κάλυψη των γνωστικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, αλλά και των ερευνητών, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Ως σήμερα στο Ίδρυμα έχουν διοργανωθεί ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, επετειακές εκδηλώσεις, ομιλίες με θέματα παιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικής κ.ά.

  • Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ιδρύματος η εκδήλωση είναι οργανωμένη εξ ολοκλήρου από το Μπελλώνειο κι όχι από την ΔΕΠΟΤΑΘ όπως αφήνεται να εννοηθεί στο πρόγραμμά της.