Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2007

Εξέπνευσε στις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αθήνα ο διακεκριμένος γιατρός και ιδρυτής του Μπελλώνειου Ιδρύματος στην Σαντορίνη Ευάγγελος Μπελλώνιας. Η νεκρώσιμος ακολουθία και η κηδεία θα γίνουν αύριο Παρασκευή στις 14.30 στο Ά νεκροταφείο της Αθήνας, ενώ, την ίδια ημέρα στις 10.00 στην Μητρόπολη Θήρας θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση.



Χθές ,πρώτη Αυγούστου, άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη. Οι φετινές εκδηλώσεις άνοιξαν με την έκθεση χαρακτικής με θέμα «Η Σαντορίνη μέσα από Χαρακτικά Ελλήνων Καλλιτεχνών» με έργα από τις συλλογές των Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Μανώλη Λιγνού.

Η έκθεση συνοδεύτηκε από την επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πνευματικού Κέντρου «Μέγαρο Γκύζη», ένα λεύκωμα με θέμα «Σαντορίνη - Χαρακτικά και Σχέδια Ελλήνων Καλλιτεχνών» Πρόκειται για δίγλωσση έκδοση (στα ελληνικά και αγγλικά) και περιλαμβάνει 212 χαρακτικά και σχέδια 50 Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1866 έως το 2007 με θέμα τη Σαντορίνη. Τα κείμενα έχει γράψει ο Νίκος Γρηγοράκης, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου Χαρακτικής στην Αθήνα. Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο συλλέκτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου «Μέγαρο Γκύζη»

">www.youtube.com/watch?v=qY_2andXs2I

">www.youtube.com/watch?v=3cBX-KiTj-M

">www.youtube.com/watch?v=zcZIjAb717s

Από την Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. Θήρας λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση,
Η Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. Θήρας, στα πλαίσια των επιμορφωτικών της εκδηλώσεων, διοργανώνει την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007 και ώρα 20.00 στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Θήρα ομιλία με συμμετοχή.
Θέμα : «θαλάσσια ασφάλιση και είδη αυτής P. I. Clubs οργάνωση και λειτουργία, ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας»
Κύριος ομιλητής ο γνωστός Θηραίος Ναυτικολόγος Δικηγόρος κ. Στέλιος Παπανδρεόπουλος.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης πλοιάρχων οι κύριοι Δημήτρης Μηνδρινός, Απόστολος Ποταμιάνος και Μηνάς Κουτσογιανόπουλος αντίστοιχα.





Σε πολύ σοβαρή τείνει να εξελιχθεί η πρωτοφανής για τα δεδομένα της Σαντορίνης υπόθεση με τον απατεώνα που επισκέπτεται σπίτια του νησιού και έχοντας συγκεντρώσει άγνωστο πώς πληροφορίες και στοιχεία, υποστηρίζει ότι είναι εφοριακός και ότι μπορεί να παρακάμψει τις τυπικές διαδικασίες και ποσά που οφείλουν να πληρωθούν, ζητώντας χρήματα για την «μεσιτεία» από τα θύματά του.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί στο Α.Τ. Θήρας τέσσερις περιπτώσεις ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι τα θύματα είναι περισσότερα, αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έχουν εξαπατηθεί. Τα ποσά τα οποία ζητάει ο ευφάνταστος απατεώνας κυμαίνονται από 300 – 500 ευρώ