Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2007

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα της «προσωρινής παραλαβής» των ακτών του νησιού που καθαρίστηκαν από την ρύπανση του βυθισμένου Sea Diamond, προέβη σήμερα στον Ρ/Σ Σαντορίνη η νομική εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας Σοφία Κίτσου υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο αίτημα προς τον Δήμο –να παραλάβει τις ακτές- είναι απολύτως τυπικό, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Δήμου, και σε τίποτε δεν τον δεσμεύει σε οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση ή εξέλιξη.



  • Την θέση τους πάντως είχαν διαχωρίσει χθες και είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το θέμα της «προσωρινής παραλαβής» των ακτών, εξέφρασαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος, ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης και ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Ηλίας Πελέκης.

  • «Έχουμε ακούσει πολλά «θα» αλλά από πράξεις και αποφάσεις τίποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί το περίφημο σχέδιο απάντλησης και αντιμετώπισης του ναυαγίου. Το μόνο που μας είπαν είναι ότι «η απάντληση είναι αδύνατη, από κει και πέρα τίποτε» δήλωσε ο κ. Σιγάλας σημειώνοντας ότι το θέμα δεν μπορεί να κλείσει και να ησυχάσουμε μέχρι το πλοίο να ανελκυσθεί.

  • http://www.youtube.com/watch?v=BMRZrMPIyWo

  • Το αθλητικό Πανόραμα της Alpha Bank στην Σαντορίνη
    Σήμερα το απόγευμα στις 20.30 στα Φηρά, απέναντι από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αθλητικού Πανοράματος της Alpha Bank στην Σαντορίνη. Κατά την διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμασθούν σε δημοφιλή αθλήματα και συναρπαστικές δραστηριότητες θα έχουν όσοι βρεθούν στα Φηρά. Το Αθλητικό Πανόραμα Alpha Bank θα διαρκέσει
    έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου, ενώ στην Σαντορίνη θα βρεθούν και θα συνομιλήσουν με τον κόσμο οι Ολυμπιονίκες Νίκος Κακλαμανάκης, Λούης Τσάτουμας, Περικλής Ιακωβάκης, και Άρης Γρηγοριάδης.
    Το Αθλητικό Πανόραμα Alpha Bank πραγματοποιεί εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την χώρα.


  • Την θεατρική παράσταση CRASH παρουσιάζει αύριο Σάββατο στις 20.00 στο Μπελλώνειο η ομάδα σύγχρονου χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. Πρόκειται για ομάδα ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από τρία άτομα με κινητικό πρόβλημα. Τον Γιώργο Χρηστάκη εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας, την Ειρήνη Ζαχαρά και τον Χρήστο Κυπριώτη. Στην ομάδα συμμετέχουν κι’άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κινητικά πρόβλημα.
    Η ομάδα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα, εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σε μουσικοκινητικό δρώμενο.
    Σε ότι αφορά την αυριανή παράσταση ,CRASH, πρόκειται για την σύγκρουση, τη συνεχή πάλη με τον εαυτό, με τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, την επιθυμία, με το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας.


  • Σε μια όμορφη μουσική βραδιά σας καλεί το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σαντορίνη, στην συναυλία της Θηραίας μουσικού Ιωάννας Καραμολέγκου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 28 Ιουλίου στις 20.00 στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά.
    Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιάννης Αερινιώτης.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα των Mozart, Bernstein και Gershuin, στο δεύτερο Ισπανικά τραγούδια, ενώ στο τρίτο τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Δήμητρας Γαλάνη, Γιάννη Χατζηνάσιου και Μίμη Πλέσσα.

  • Η Ιωάννα Καραμολέγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο στο παράρτημα της Αγ. Παρασκευής.
    Το 1998 έδωσε εξετάσεις στο πειραματικό μουσικό Λύκειο Παλλήνης, ενώ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή και παραδοσιακή χορωδία του σχολείου με την οποία κατακτά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο το 2002, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκε με την Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής. Το 2004 εισήχθη με επιτυχία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γίνεται μέλος της χορωδίας του και περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2005 παίρνει το πτυχίο της Αρμονίας με «Άριστα 10» από το Εθνικό Ωδείο, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια πιάνου από την Έλενα Μουζάλα. Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την κ. Γιαννακοπούλου ενώ παραδίδει μαθήματα πιάνου σε Αθήνα και Σαντορίνη.


  • Μετανάστευση
  • Ψάρια θα γεμίσει ο Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι. Ψάρια όμως από γυαλί και μέταλλο
    όπως συνηθίζει να δημιουργεί ο Γιώργος Κυπρής τα τελευταία χρόνια.

  • Από το 1993 ως σήμερα, παράλληλα με την ανάπτυξη διαφόρων κύκλων δουλειάς (παράλληλες έννοιες, κλουβιά και πτήσεις, αποκόμματα κλπ), ο Γιώργος Κυπρής δημιουργεί ανελλιπώς έργα αναφορικά με τα ψάρια.
    Στον αρχικό κύκλο έργων που έφερε τον τίτλο «καταστάσεις ψαριών» ο καλλιτέχνης να σχολιάσει τις σκληρές και ασυλλόγιστες συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι σε διαφορετικές μορφές ζωής, αντιμετωπίζοντας τα ψάρια ως θύματα των πράξεών μας.

  • Οι παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των πολύχρονων καταδύσεών του στη θάλασσα της Σαντορίνης τον ώθησαν να δημιουργήσει μια νεότερη ομάδα έργων με γενικό τίτλο «μετανάστευση»

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 19.30
    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 15.30 -23.00


  • Και βέβαια δεν ξεχνάμε τις εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών,
    Την αποψινή συναυλία με τον Ross Daly στις 21.00 στο Cine Kamari
    Και
    Την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου
    το Σάββατο 28/7 στις 20:00 στην πλατεία Παναγίας Ακάθιστου Ύμνου στην Οία
    και την Κυριακή 29/7 στο Santo Wines




  • Εκδηλώσεις Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Θήρας

  • Χορευτικά σχήματα
  • Απόψε στις 20:00 παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση με τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας με την Σταματίνα Ξιάρχου στον Καρτεράδο.

  • Iστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
  • Την Κυριακή 29 Ιουλίου η ΔΕΠΟΤΑΘ σε συνεργασία με τον ΝΑΟΣ διοργανώνει ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο από την Περίσσα μέχρι τη Βλυχάδα. Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 12:00.

  • Τριήμερη Γιορτή Κρασιού στο Καμάρι (30 - 31 - 1η Αυγούστου)
  • Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ διοργανώνει γιορτή κρασιού από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στο γήπεδο του Καμαρίου. Και για τις τρεις μέρες έχει προγραμματιστεί έκθεση και γευσιγνωσία οίνων από όλα τα οινοποιεία του νησιού από τις 18:00 έως τις 22:00, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναυλίες.
    Την Δευτέρα θα τραγουδήσουν οι Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος,
    την Τρίτη η Λίτσα Βάλβη και την Τετάρτη ο Στέλιος Μπικάκης.
    Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ για κάθε συναυλία, 25 ευρώ και για τις τρεις.

  • Μουσική Βραδιά με το Εθνικό Ωδείο στην Περίσσα
  • Το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 20:30 μουσική εκδήλωση με έργα για μπουζούκι, κιθάρα και κρουστά.
    Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Μανώλης Φύτρος, υπεύθυνος του εργαστηρίου. Είσοδος ελεύθερη.