Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Χωρικός (με την αυτοδιοικητική την έννοια..)

Χωρικός (με την αυτοδιοικητική την έννοια..) αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ο Γιώργος Πουσαίος (μετα από ένα σύντομο «εκπαιδευτικό» πέρασμα από την θέση του ΓΓ του υπ. Τουρισμού)
ή όπου Γιώργος μάλαμα..
Δεν «φτούρησε» στην θέση του ΓΓ του Υπ. Τουρισμού (εδώ που τα λέμε άμα δεν τα έχεις καλά με τον υφυπουργό και με τον υπουργό δεν αγοράζεις ούτε πινέζα..) ο κ. Γιώργος Πουσαίος ο οποίος ένα 24 ωρο μετά την παραίτηση του κ. Μπάιλα αποδέχθηκε την πρόταση του Πασοκ να τεθεί υποψήφιος «χωρικός» (για τις Κυκλάδες δηλαδή) αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του κ. Μαχαιρίδη.
Ο Κ. Πουσαίος υπέβαλε χθές την παράιτησή του στον Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο η οποία κι έγινε αποδεκτή (δεν έφερε δηλ. ο υπουργός ενστάσεις προκειμένου να τον κρατήσει στο -ντρίμ- τίμ του…)

Τι το θέλατε το βιογραφικό;
Το βιογραφικό του κ. Πουσαίου δημοσιεύθηκε χθές στο σύνολο του τοπικού Τύπου για να αμφισβητηθεί σήμερα (κάτι που εγείρει ερωτηματικά διότι δεν έχουμε δει σε αντίστοιχες περιπτώσεις να «βγάζει» κανείς ή να του «βγάζουν» τα «χαρτιά» του στην φόρα..) με το ερώτημα εάν όντως έχει «βγάλει» ή απλώς φοίτησε (πως λέμε εγώ περαστικός είμαι..) το Πανεπιστήμιο της Λίλ..
Τώρα, το εάν χρειάζεται κανείς διπλώματα -και μάλιστα της αλλοδαπής- Πανεπιστημίων για να κυβερνήσει (προφανώς με επιτυχία, διαφορετικά δεν θα έβγαινε 5 συνεχόμενες τετραετίες) ένα μικρό αλλά χαρισματικό νησί, είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν έχει πάρει απάντηση. (κι ούτε πρόκειται διότι έχουν εξελιχθεί σε «μαρίδα» οι πτυχιούχοι άνεργοι -της αυτοδιοικήσεως βεβαίως βεβαίως- οπότε σου λένε που πας εσύ χωρίς χαρτί; -βρέ-….

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της σελίδας μας στην επιλογή του κ. Πουσαίου έπαιξε σημαντικό ρόλο του όνομά του μιας και σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στους «Γιώργηδες»…
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες (από την Κυβέρνηση του «δώστε και σώστε» και «δίνουμε -ακόμη και σε Κινέζους- για να σωθούμε» ο κ. Πουσαίος φέρεται να δηλώνει «ευτυχώς, να γυρίσω στις Κυκλάδες να μιλώ ελληνικά γιατί εκεί που είχανε έβλεπα όλην την ώρα Κινέζους, και το χειρότερο, δεν τους καταλάβαινα κιόλας..»