Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

προεκλογικό Νο1 - Θηραικές διεργασίες ...

Τελικά δεν είναι να προβλέπεις τίποτε σε αυτές τις εκλογές.(πόσο μάλλον να ποντάρεις χρήματα...
-εκτός κι αν έχεις φίλο δημοσιογράφο και σου σφυρίζει ποιοί "παίζει" να βγούνε οφ σάιντ-) Κι ακόμη χειρότερα -δεν είναι- να γράφει ο δημοσιογράφος ενθουσιώδη, πανηγυρικά, ενθαρυντικά, αποθαρυντικά κλπ σχόλια σχετικά με όσους βγαίνουν στην εκλογική σέντρα για να.... "τραβηχτούν" στον πάγκο στην συνέχεια...
Στην προεκλογική επικαιρότητα της Σαντορίνης έχουμε, την κ. Σοφία Κίτσου που -καθώς φαίνεται- δεν θα τεθεί υποψήφια του πράσινου ψηφοδελτίου μιας και πέρα απο τις ενστάσεις που εκφράστηκαν, η ίδια εξέφρασε την απροθυμία της να τεθεί επικεφαλής διαψεύδοντας τα σενάρια που την ήθελαν να κατακτά σεβαστό ποσοστό.
Επικρατέστερος (υποψήφιος υποψήφιος) του πράσινου ψηφοδελτίου θεωρείται αυτην τη στιγμή ο κ. Αντώνης Σιγάλας, ενω, εδω που τα λέμε δε γίνεται και σφαγή για την εν λόγο καρέκλα... (καμμιά σχέση δηλαδή με τις "φοβερές" διαδικασίες που ακολουθούνταν στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την ελλάδα..)
Κατά συνέπεια, πέσαμε -εντελώς- έξω προχθές που γράψαμε οτι στο τοπικό πασόκ "χαμπέμους πάπαμ" διότι απόφαση τελικώς δεν ελήφθει και υποψήφιος- υποψήφιος δεν ανακοινώθηκε. Η απόφαση αναμένεται.
Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες, μερικοί εκ των "πασόκων" πάνε με χίλια ..ζόρια (εμ, τι νομίζατε, με χίλια σκέτο;!) στις επι του θέματος συναντήσεις μιας και δεν -φαίνεται να- έχουν όρεξη να ακούνε ο ένας τον άλλον, πόσο μάλλον που στα δύσκολα τραβάει ο καθένας τον δικό του δρόμο καβαλόντας το άλογό του...
Στην άλλη πλευρά, μη νομίζετε οτι τα πράγματα είναι καλύτερα, μονο που στην τοπική ΝΔ δεν πέφτει καζούρα για το οτι δεν κατεβάζουνε υποψήφιο με την "βούλα" του κόμματος, γιατί κανένας δεν έχει ανοίξει τέτοιες κουβέντες σε αντίθεση με τους πασόκους που το έχουνε χούι να κατεβάζουνε σώνει και καλά δικό τους υποψήφιο. Στην τοπική ΝΔ έπεσε η ιδέα να γίνουνε προτάσεις σε διάφορους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να πάρουν το χρίσμα (γιατί έχουνε μπόλικα διαθέσιμα χρίσματα στην αποθήκη που είχαν περισσέψει απο πέρισυ) αλλά κανένας δεν ήθελε κι όλοι είπαν ευχαριστώ κι οτι έχουνε φάει σπίτι τους. Έκτοτε η τοπική ΝΔ δεν ξανάκανε κουβέντα, σκεπτόμενη οτι τέτοια πράματα δεν είναι να τα πολυσκαλίζεις, μη σου έρθει καμιά ουρανοκατέβατη οδηγία να βρείς υποψήφιο να τονε "χρίσεις" κι άντε μετά τρέχα -γύρευε ψίλους στα άχυρα. Οπώτε η τοπική ΝΔ έχει πέσει μετά μανίας στην στήριξη της υποψηφιότητα του κ. Κόκκινου (που μάλλον φαίνεται σίγουρη μιας και μεγάλα ευρωπαικά γραφεία στοιχημάτων την παίζουν 1:1...)
Η κ. Μαρία Αργυρού θα κατέβει στις δημοτικές εκλογές διεκδικόντας τον Δήμο της Σαντορίνης, αλλά ακόμη περισσότερο ενα "σοβαρό" ποσοστό για το ΚΚΕ το οποίο την υποστηρίζει. Η αλήθεια είναι οτι περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα πεί το ΚΚΕ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Καλλικράτη και τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα για το τι μας .. ξημερώνει με το μνημόνιο που μπλέξαμε. Κι επειδή όσο να ναι για την "πατερίτσα" του ΔΝΤ ξέρουμε, περιμένουμε να δούμε τι θα πούνε οι "πατερούληδες" του ΚΚΕ (με την καλή την έννοια παιδιά, δεν είναι ώρα για παρεξηγήσεις, είναι σοβαρότερα τα πράματα..)
Το ενδιαφέρον του να φτιάξει συνδιασμό μαθαίνουμε οτι εκφράζει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραχάλιος ο οποίος το 2010 έκανε ένα σωρό άλλα πράματα και δοκιμάστηκε σε μπόλικα πόστα, πλήν όμως δεν έφτιαξε συνδιασμό κάτι που όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του θέλει να το κάνει για να μην του μείνει.... απωθημένο! Οι προβλέψεις πάντως είναι καλές για την εν λόγο κίνηση που φαίνεται να έχει καλά "ανοίγματα" στους νέους.
Βέβαιη θεωρείται τέλος η κάθοδος στις εκλογές του κ. Νίκου Ζώρζου (είπαμε όλα παίζονται αλλά μερικά πράγματα θεωρούνται στάνταρντ) που διεκδικεί τον Δήμο Θήρας για 3η συνεχόμενη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνδιασμός έχει κατορθώσει να διατηρήσει την εκλογική του δύναμη και να διευρύνει την απήχησή του σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.