Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Θηραίοι - Αλβανοί 0-0 (κανένας δεν κερδίζει μ αυτές τις ιστορίες..)

Είναι απο τις περιπτώσεις που εμφανίζουν μια κάποια δυσκολία στο να τις "περιγράψει" κανείς, με δεδομένο οτι τα όσα διαδραματίζονται συμβαίνουν πολύ κοντά στα σπίτια των περισσοτέρων καθώς και το οτι είναι απο τις ελάχιστες φορές που καταγράφονται στο νησί λογομαχίες και περιστατικά βίας μεταξύ κατοίκων διαφορετικής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει και απο επίσημες αρχές, σοβαρά επεισόδεια δημιουργήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου σε δημόσιο αθλητικό χώρο στο Εμπορείο κατα την διάρκεια αθλητικού αγώνα μεταξύ ελλήνων και αλλοδαπών κατοίκων της περιοχής. Δυστυχώς, οι διαπληκτισμοί πήραν έκταση, στις συμπλοκές που ακολούθησαν συμετείχαν καθώς φαίνεται και γονείς αλλοδαπών μαθητών, με αποτέλεσμα 3 άτομα να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας με τραύματα.
Αυτό που προβληματίζει πάντως τις αρχές αλλά και κατοίκους, είναι το γεγονός οτι τις τελευταίες ημέρες δεν είναι και λίγες οι φορές που παρατηρούται οργανωμένες κινήσεις τόσο απο νεαρούς έλληνες κατοίκους της περιοχής όσο και απο αλλοδαπούς με απότερο στόχο την .. επίδηξη ισχύος(;).
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να επικρατήσει ψυχραιμία, μέχρι να καταλαγιάσουν οι εντάσεις, ενω επικαλούμενη μια σοφή κουβέντα που λένε οι μεγαλύτεροι, "όταν βλέπεις 2 ανθρώπους να τσακώνονται, να ξέρεις οτι φταίει ο πιο έξυπνος. Αυτός που έχει το μυαλό να καταλάβει οτι δεν πρέπει να δίνει συνέχεια.. "