Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

προεκλογικό Νο2 οχι Μπάιλα στις εκλογές

Δεν θα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας σύμφωνα με απόφασή του που προέκυψε απο δημοσίευμα του Τύπου. Η ανακοίνωση της συμμετοχής του κ. Μπάιλα στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαχαιρίδη είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε απο τον συνδιασμό, «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με αφορμή την προσωπική απόφαση του νομάρχη Κυκλάδων Δ. Μπάιλα να μη συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές, ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε οτι,

«Ενημερώθηκα σήμερα με ιδιαίτερη λύπη από τον συνάδελφό μου, τον Δημήτρη Μπάιλα, για την απόφασή του να απέχει από τις περιφερειακές εκλογές, κρίνοντας ο ίδιος ότι αυτό επιβάλλει η ευθιξία και η ευαισθησία του. Μια απόφαση που είναι σεβαστή και ενδεικτική του ήθους του ανδρός και της γενναιότητας που τον χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και πολιτικό. Χαρακτηριστικά που σπανίζουν και είναι αυτά που τον καταξίωσαν στη συνείδηση των Κυκλαδιτών. Των συμπατριωτών του που τον τίμησαν με τη διαχρονική τους εμπιστοσύνη.

Την ίδια μέρα (χθές) ο Νομάρχης Κυκλάδων δήλωσε οτι,
«Μετά το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” που για δεύτερη φορά επανέρχεται στο πρόσωπο μου, χωρίς λόγο και αιτία, και προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και να μη φέρω σε δύσκολη θέση τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και αγαπητό φίλο και συναγωνιστή Γιάννη Μαχαιρίδη, με τον οποίο έχουμε δώσει συνεχείς και πολύχρονους αγώνες για την Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα αν και δικαιωμένος από την επιλογή του στο πρόσωπό μου να με προτείνει ως Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, να απέχω από τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, διότι όπως διαφαίνεται κάποια σκοτεινά κέντρα (παράκεντρα εξουσίας) θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπό μου, προκειμένου να πλήξουν το συνδυασμό, ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη.
Αισθάνομαι δικαιωμένος από την αγάπη του κόσμου και από τις θέσεις των φορέων των Κυκλάδων που με αγκάλιασαν και με στήριξαν σε αυτόν τον κατά πάντων άνισο αγώνα.

Το χθεσινό (5.10.2010) δημοσίευμα που προκάλεσε την απόφαση του κ. Μπάιλα να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές το βρίσκετε εδώ
ενώ η εφημερίδα δίνει συνέχεια σήμερα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια είχε προηγηθεί της δικής του «οικειοθελούς» αποχώρησης. Το δημοσίευμα το διαβάζετε εδώ
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα που προκάλεσε τις εξελίξεις,
«Γκρίζοι» υποψήφιοι στο Αιγαίο. Εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη των κ. Κόκκινου της Ν.Δ. και Μπάιλα του ΠΑΣΟΚ.
Βαριά σκιά στην εκλογική αναμέτρηση για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ρίχνει η εμπλοκή προβεβλημένων στελεχών και από τα δύο μεγάλα κόμματα με τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 10 μηνών για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν. Δ. Χαρ. Κόκκινο. Ομως ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και στον πρώην νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, με τον συνδυασμό του Ν. Μαχαιρίδη, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Στις 4 Οκτωβρίου, στη Σύρο, ο κ. Μαχαιρίδης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κ. Μπάιλα στον συνδυασμό, εκκρεμεί όμως η έγκριση από την Ιπποκράτους.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στην περιφέρεια και προβληματίζει έντονα τους πολίτες τόσο για την αξιοπιστία των κομμάτων που υπόσχονται διαφάνεια όσο και για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν. Δ. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο κ. Χαρ. Κόκκινος όσο και ο κ. Δ. Μπάιλας είχαν μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πρώτος ήταν γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ν. Αιγαίου επί Ν. Δ., ενώ ο δεύτερος διετέλεσε από το 2002 ώς σήμερα νομάρχης Κυκλάδων.

Με σημερινό της κείμενο η «Καθημερινή» γράφει για «Απόσυρση Μπάιλα από ΠΑΣΟΚ, παραμένει ο Κόκκινος»
Στην άμεση απόσυρση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», που επί της ουσίας υπενθύμισε ότι μόλις προ μηνός στον νυν «πράσινο» νομάρχη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη γνωστή υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε στην πολεοδομία Σύρου, απλώνοντας τα πλοκάμια της και στη Μύκονο. Η Ρηγίλλης, μέσω κύκλων της, απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα με την υποψηφιότητα Κόκκινου καθώς «υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην περίπτωσή του με αυτήν του κ. Μπάιλα που σκοπίμως αποκρύπτει ο κ. Καρχιμάκης». Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Κόκκινος στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο ίδιος διώκεται για πλημμέλημα που δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «το δικαστήριο έκρινε αμετάκλητα ότι δεν πρέπει να στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων» επιχείρημα που επεκαλούντο και στη Ρηγίλλης.

Το ιστορικό της «υπόθεσης πολεοδομίας» όπως το δημοσίευσε η «Καθημερινή» το βρίσκετε εδώ