Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Κινούμενη άμμος

ή πολύ προχωρημένη η περιοχή μας….

ή (δες το κι ετσι..) πολιτική και πόκερ (ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο διεξοδικά έχει αναλυθεί από κορυφαίους έλληνες και ξένους συγγραφείς…)

για την δε περίπτωσή μας, (σσ την προεκλογική) μπορείς να πείς ότι την μια μέρα έχεις (τον κόσμο και τους ψηφοφόρους όλους) και την άλλη τίποτε! ( hats and eyeglasses που λένε και οι Αμερικάνοι)

(ή βγάλε τον άσσο από το μανίκι, βρέ..!)
Μπορεί να μην είναι και πολύ «καθώς πρέπει» για την πολιτική, όπως τουλάχιστο την γνωρίζαμε, πλήν όμως οι υποψήφιοι ή οι φερόμενοι ως υποψήφιοι -γιατί αυτήν την εποχή δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει- φαίνεται ότι δοκιμάζουν τους συνεργάτες τους κατά κύριο λόγο αλλά και τους φίλους τους, προκειμένου να «τσεκάρουν» τις προθέσεις τους και την στήριξη που τους παρέχουν εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Αυτός τουλάχιστο είναι ένας «τρόπος» να αντιμετωπίσει, να δει, κανείς την υφιστάμενη και την διαμορφούμενη κατάσταση σε ότι αφορά το προεκλογικό σκηνικό για τον Δήμο της Σαντορίνης. Είναι κι αυτό ένα σκεπτικό, οφείλει να παραδεχτεί κανείς. Πλήν όμως, ενέχει έναν κίνδυνο. Ενδεχομένως, σοβαρό. Να κουραστεί και να αδιαφορήσει το εκλογικό σώμα και να κρατήσει αποστάσεις από το όλο σκηνικό…. Να οδηγηθεί δηλαδή στην κατάσταση του «ας λέτε ότι θέλετε…» Πράγμα επικίνδυνο...


Η εφημερίδα Κοινή Γνώμη μεταξύ άλλων αναφέρει σήμερα ότι «απέσυρε την υποψηφιότητά του για λόγους υγείας ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος ενώ επανεξετάζει πιθανή εκ νέου υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος. Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο σημερινός επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νίκος Ζώρζος ο οποίος έχει πάρει μαζί του και μερικούς από τους π. (σ.σ. προφανώς η εφημερίδα θέλει να πεί πρώην…) συνεργάτες του Άγγελου Ρούσσου.» το άρθρο κλείνει αναφέροντας πως από τον χώρο του ΚΚΕ καταρτίζει συνδυασμό η κ. Μαρία Αργυρού.


Το επόμενο προεκλογικό άρθρο θα έχει σκακιστικό περιεχόμενο, ώστε να «πιάσουμε» όλα τα αθλήματα….