Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015

ανακοίνωση των «ΕΜΕΙΣ» με θέμα την υγεία στην Σαντορίνη

Σε ανακοίνωση της ομάδας πολιτών «ΕΜΕΙΣ» - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών με θέμα την υγεία στην Σαντορίνη και τίτλο «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ», αναφέρονται τα εξής,

Οφείλει μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε θέματα υγείας να εξασφαλίζει όλες τις κτιριακές υποδομές που καθορίζει ο νόμος;

Οφείλει η Αστυνομική αρχή κάθε τόπου να εφαρμόζει τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων;

Οφείλουν τα Ελληνικά Δικαστήρια να συνυπολογίζουν στις αποφάσεις τους την κοινωνική διάσταση των θεμάτων που καλούνται να εκδικάσουν;

Αν σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι ναι μετά βεβαιότητας, η τοπική κοινωνία με τη σειρά της οφείλει να κρατήσει τη ψυχραιμία της, και να περιμένει την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυϊατρείου Θήρας, θα γίνει εντός 10 ημερών.

Η υγεία των πολιτών είναι θέμα υψίστης σημασίας πέρα από κάθε αμφιβολία. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης ανησυχούν, ύστερα από την απόφαση του Εφετείου του Πειραιά να σφραγίσει τμήματα του Πολυϊατρείου της Σαντορίνης. Αν στο τοπίο προσθέσουμε την υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας του νησιού, μπορούμε να φανταστούμε τους λόγους ανασφάλειας των κατοίκων. Το ιδιωτικό πολυϊατρείο ήταν μια κάποια λύση.

Η ασφάλεια που παρείχε στους κατοίκους η ύπαρξη του ιδιωτικού κέντρου υγείας δεν ήταν βέβαια για όλους. Αφορούσε αυτούς που είχαν να καταβάλουν το αντίτιμο των εξετάσεων τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Νοσοκομείο Θήρας που είναι έτοιμο να υποδεχτεί, το σύνολο των πολιτών και όχι μόνο αυτών που είναι σε θέση να πληρώσουν, να ανοίξει τις πόρτες του το συντομότερο δυνατόν.

Οι τελευταίες πληροφορίες μας πάντως είναι  ότι το Νοσοκομείο θα ανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό θα είναι μια νίκη για τη Σαντορίνη και τον κόσμο της.


ΕΜΕΙΣ ΘΗΡΑΣ