Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015

σφράγιση του μικροβιολογικού και ακτινολογικού τμήματος του πολυιατρείου της Σαντορίνης

Στην σφράγιση του μικροβιολογικού και ακτινολογικού τμήματος του πολυιατρείου της Σαντορίνης προχώρησε χθές το Α.Τ. Θήρας ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που απέρριψε την αίτηση για την ακύρωση απόφασης που επιδικάστηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων βάση της οποίας είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του.

Την άμεση αντίδρασή τους στο γεγονός εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους πολλοί συλλογικοί φορείς του νησιού αλλά και με τοποθετήσεις τους, ιδιώτες.

Βασικό τους επιχείρημα ότι αποτελεί ότι λόγο της μη λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης και της υπολειτουργίας του Κ.Υ. Θήρας, η λειτουργία του πολυιατρείου καλύπτει βασικές και άμεσες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού. Επιπλέον γίνεται λόγος για προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν σε τουριστικό επίπεδο στο νησί, μιας και σε πολλές περιπτώσεις στα συμφωνητικά μεταξύ τουριστικών γραφείων του εξωτερικού και τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού αναφέρεται ότι το νησί μπορεί να καλύψει και να διασφαλίσει υγειονομικά ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών τους επισκέπτες.