Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

ανακοινώσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το 5χ5 Ημεροβιγλίου

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις,

Ολοκληρώθηκαν για τη φετινή σχολική περίοδο οι επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Αθλητικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαντορίνης που βρίσκεται στην περιοχή του Βουρβούλου.

Συνολικά μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής παρακολούθησαν 280 παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών απ' τα σχολεία του Καμαρίου, των Φηρών, του Καρτεράδου, του Βουρβούλου, του Ημεροβιγλίου και της Μεσσαριάς.

Οι μαθητές διδάχτηκαν από τον κο Μάρκο Αλεφραγκή σε θεωρητικό επίπεδο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του νηπιαγωγείου του Βουρβούλου τρόπους σωστής οδικής συμπεριφοράς σαν πεζοί, αλλά και σαν επιβάτες Ι.Χ ή λεωφορείου, ήρθαν σε επαφή με ορισμένα βασικά σήματα της τροχαίας κι ακόμα έμαθαν να διαβάζουν τις διαγραμμίσεις στην άσφαλτο.

Φυσικά όμως το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους ήταν πρακτικό, καθώς μετά την ολοκλήρωση της θεωρίας οι... οδηγοί του μέλλοντος μετέφεραν τις γνώσεις τους στο τιμόνι, οδηγώντας αυτοκινητάκια και ποδήλατα στην πίστα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή και των δασκάλων τους, φεύγοντας πραγματικά ενθουσιασμένα έπειτα από κάθε επίσκεψη τους.  

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Μάρκο Αλεφραγκή για την πραγματικά πολύτιμή και ανιδιοτελή βοήθειά του στην προσπάθειά μας να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και να μάθουν ν' αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα.

Ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης σας ενημερώνει πως το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην περιοχή του Ημεροβιγλίου θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης. Παρακαλείστε να μην εισέρχεστε στο χώρο κατά το διάστημα εκτέλεσής τους προς αποφυγή τραυματισμού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Με τιμή, Ο Πρόεδρος Τζούρος Ελευθέριος