Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014

συνέντευξη του Κώστα Καλημέρη δημιουργού του Black Rock Studio στην Σαντορίνη

Συνέντευξη στην σελίδα www.infotimes.gr που δημοσιεύθηκε στην νέα έκδοση του Νοεμβρίου, και στην δημοσιογράφο Μαρία Παπιδάκη, παραχώρησε ο κ. Καλημέρης, δημιουργός του ολοένα και δημοφιλέστερου και αγαπητού διεθνώς στούντιο ηχογραφήσεων, «Black Rock» στην Σαντορίνη. Αφορμή για την συνέντευξη στάθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη στο Black Rock και κατ επέκταση στην Σαντορίνη, του διεθνώς δημοφιλούς πόπ στάρ Justin Bieber.

Την συνέντευξη μπορείτε να την δείτε εδώ :

Σύμφωνα με μέρος της συνέντευξης,

Θεωρήστε ο πλέον επιτυχημένος στον χώρο του mixing! Πώς ξεκίνησαν όλα; Θέλω να πω, τι σας ώθησε σε αυτή την επαγγελματική κατεύθυνση;

Η αγάπη μου για την μουσική. Ξεκινώντας στα σχολικά χρόνια μου ως κιθαρίστας σε συγκροτήματα, με το πέρασμα του χρόνου ανακάλυψα ότι η δουλειά τού μουσικού δεν ήταν κάτι που θα ήθελα να ακολουθήσω, οπότε αποφάσισα να σπουδάσω ηχοληψία.  Επαγγελματικά όλα ξεκίνησαν όταν από 17 χρόνων μπήκα στο δυναμικό του studio Sierra, όπου για 10 χρόνια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής .

Πώς προέκυψε το Βlack Rock studio και η μόνιμη διαμονή στη Σαντορίνη;

Το Black Rock προέκυψε από ένα όραμα που είχα εδώ και 25 χρόνια. Ήξερα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει προορισμό για ηχογραφήσεις ξένων καλλιτεχνών. Έχοντας αποκτήσει αρκετή εμπειρία δουλεύοντας σε studio του εξωτερικού, κάποια στιγμή ένιωσα ότι έχω την εμπειρία και τα εφόδια για να το πραγματοποιήσω.  Η επιλογή της Σαντορίνης έγινε για τους εξής λόγους: δεν χρειαζόταν συστάσεις σαν προορισμός - έχει πολύ καλή σύνδεση με την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ευρώπης- υπάρχει η υποδομή και οι υπηρεσίες για Vips και, επίσης, όλα αυτά χωρίς να είναι “party island”,  γεγονός που θα προβλημάτιζε πολύ τους υπεύθυνους των δισκογραφικών εταιριών, για το κατά πόσο θα είναι παραγωγικός ο χρόνος των καλλιτεχνών στο νησί. Η βάση μου είναι στην Αθήνα, αλλά περίπου 6 μήνες το χρόνο είμαι στην Σαντορίνη.

Τι είδος μουσικής ακούτε;

Αγαπώ τις μουσικές των ροκ συγκροτημάτων με τις οποίες μεγάλωσα, μέχρι τα σύγχρονα ποπ ροκ συγκροτήματα. Επίσης, μπορώ να ακούσω τραγούδια διαφορετικών ειδών, από Jazz μέχρι Industrial Metal, αρκεί να έχουν στοιχεία που μπορώ να αποκομίσω και να μου είναι χρήσιμα στη δουλειά μου.