Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014

«Η ψυχή» έκθεση ζωγραφικής της Ρένας Κουρπά (1-9.11)

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η ψυχή» παρουσιάζει η ζωγράφος Ρένα Κουρπά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης», Αριάδνης 13 και Νιόβης, στην Φιλοθέη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την 1η Νοεμβρίου στις 19.00 και η διάρκειά της είναι 1η με 9 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας 11.00 – 13.00 και 17.30 – 21.00

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 6846215 και 6976976978

Στο κριτικό του σημείωμα για την έκθεση ο Ι. Μητράκας, άρχοντας αγιογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου,

Η ψυχή είναι το τριτημόριο της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως μαρτυρούν οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, η οποία μαζί με το πνεύμα, αποτελούν το όλον των όντων.


Οι ζωγράφοι με την ανεπτυγμένη ευαισθησία, την παλλόμενη ψυχή και το ανήσυχο πνεύμα είναι αεικίνητοι και προσπαθούν συνεχώς να εξευρίσκουν θεματογραφίες ιδιαίτερες για να επιλέξουν κάποιες από αυτές και να ποιήσουν έργα τέχνης που θα μείνουν στο χρόνο μαρτυρίες μοναδικές του «πολιτιστικού γίγνεσθε» της εποχής μας.

Μέσα στον κόσμο των αφηρημένων ιδεών που έψαξε η φίλη Ρένα, οδηγήθηκε στην πεταλούδα που είναι «σύμβολο της ψυχής», της δικής της καλοκάγαθης ψυχής, που τις ζωγράφισε με μοναδική ευαισθησία, και χρώματα ξεχωριστά, διαλεγμένα από την παλέτα της ένα κι ένα και έδωσε ένα κόσμο ψυχών, ένα κόσμο με πεταλούδες μοναδικό.

Θα παρακαλέσω τους θεατές να δουν για πολλή ώρα ένα έργο που έχει πεταλούδες και σίγουρα θα ταξιδέψουν μαζί τους σ’ένα κόσμο λεπτεπίλεπτο, ευγενικό, ανείπωτα ωραίο, κορυφαίο.


Ρένα μου αγαπημένη εύγε σου για το τόσο ωραίο έργο που ποίησες από την ευαίσθητη καρδιά σου, το πολύστροφο -χαμηλών τόνων- πνεύμα σου αλλά και την υπερπαλλόμενη ψυχή σου, την μοναδική, μιας καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε την ζωή της στην τέχνη.