Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" - κενές θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Θήρας έστειλε ο συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" με θέμα τις κενές θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών.

 Σύμφωνα με το κείμενο,

Κύριε Δήμαρχε με την παρούσα θέλουμε να σας τονίσουμε το κατεπείγον του θέματος ύστερα και από την τελευταία επιστολή μας στις 13 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: Στελέχωση Κ.Υ. Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς., που μέχρι τώρα δεν έχει απαντηθεί.

Σύμφωνα με τελευταία "Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κενές και κενούμενες θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών" του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 18/02/2014 και Α.Π.  Υ10γ/ΓΠ οικ. 16176 έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθες θέσεις για το νησί μας:

1532 ΚΥ ΘΗΡΑΣΙΑ 23.12.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1541 ΠΙ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ 6.6.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1543 ΠΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΑΑΓΟΝΟ 29.4.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1546 ΠΙ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Β 1.10.13
Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ

και όπως σας έχουμε ενημερώσει, στην από 10/02/2014 ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π Τμήμα Γ' με τίτλο "Καταλύματα προς χρήση για Αγροτικούς Γιατρούς" που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Π. Καλλίρης, στο νησί μας αναφέρεται μόνο ο Πύργος Καλλίστης.

Όπως γίνεται κατανοητό μετά και από αυτή την εξέλιξη το έλλειμμα πρότασης παραχώρησης καταλυμάτων για όλες τις περιοχές της Σαντορίνης δυσχεραίνει την κάλυψη θέσεων και καθίσταται κατεπείγουσα η απόφαση σας να προτείνεται χώρους που μπορείτε και προτίθεστε να παραχωρήσετε.
Υπόμνηση μας και προϋπόθεση μη αποδυνάμωσης του ΚΥ Θήρας αποτελεί και η συνεργασία σας με τα νησιά της επαρχίας Θήρας για την διευκρίνηση των δικών τους προτάσεων, δεδομένου ότι η μη κάλυψη των θέσεων σε Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο λόγω έλλειψης καταλύματος βαρύνει το Κ.Υ. Θήρας με την μετακίνηση ιατρών, καλύπτοντας τις εκεί ανάγκες.

 Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης