Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" - συνάντηση Κ. Παπαζάχου - Γ. Χάλαρη με αντικείμενο τις «ομάδες δουλειάς πολιτικής προστασίας και Υγείας στην Σαντορίνη»

Σύμφωνα με το κείμενο,

Συνάντηση με τον καθηγητή Γεωφυσικής Κώστα Παπαζάχο είχε σήμερα στα γραφεία του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" ο επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρης, για να ενημερωθεί σχετικά με την επίσκεψη του στο νησί, δεδομένου ότι ο κ. Παπαζάχος από τη θέση του στο ΑΠΘ συνεργάζεται με τον κ. Χάλαρη πολλά χρόνια τώρα με τον πρώην κοινοτάρχη Οίας και τους συνδέει στενή φιλία.

Από την συζήτηση στην οποία κατά βάση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στις εγκαταστάσεις και την καλή λειτουργία των σεισμογράφων στο νησί, ένας από τους λόγους της επίσκεψης του καθηγητή Γεωφυσικής στη Σαντορίνη, συνομολογήθηκε και κρίθηκε αναγκαία η καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας με συμβουλές και παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων όπως αυτής της ομάδας του κ. Παπαζάχου.

Παρόν αλλά και συνεργάτης της Ομάδας Δουλειάς Πολιτικής Προστασίας, του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" δήλωσε ο Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Χάλαρη για τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας. Η Ομάδα Δουλειάς Πολιτικής Προστασίας αριθμεί 3 μέλη με οργανωτικό υπεύθυνο τον κ. Σταύρο Ρούσσο.

Στα θέματα Υγείας

Με την πρώτη της συνάντηση και το οργανόγραμμα δράσης της, ασχολήθηκε χτες 19 Φεβρουαρίου η Ομάδα Δουλείας σε θέματα Υγείας της "Ενωτικής Πορείας" ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε για το θέμα του νέου νοσοκομείου και την διαμόρφωση πρότασης που θα καταθέσει ο συνδυασμός στις προγραμματικές δηλώσεις.

Στην Ομάδα Υγείας συμμετέχουν η κα. Λίτσα Πετίνη, κα. Πόπη Ξαγοράρη και ο κ. Χριστόφορος Καραγιάννης, άτομα που πολλά χρόνια τώρα ασχολούνται με το Σύλλογο Στήριξης του Κ.Υ. Θήρας και γνωρίζουν αναλυτικά όλα τα ζητήματα.