Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2013

η Π.Ν.Α στην W.T.M.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της,           
                                                   
Στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος εκθεσιακής συμμετοχής που διασφαλίζει την παρουσία δημοφιλών αλλά και μη καθιερωμένων προορισμών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και φιλοξενεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό νησιών, την Κω, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Πάρο, την Μήλο, την Κάλυμνο, τη Νάξο, την Αστυπάλαια, την Άνδρο, την Τήνο και την Φολέγανδρο.

Ο προορισμός του Νοτίου Αιγαίου έχει συγκεντρώσει την προσοχή των επαγγελματιών και των επισκεπτών της έκθεσης αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς με τις νέες απευθείας πτήσεις από βρετανικές πόλεις προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη που καλωσόρισε την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στο περίπτερο της ΠΝΑΙ συμμετείχε σε συναντήσεις εκδηλώνοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για συνέργειες και στοχευμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Εξαιρετικής σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου  μεταξύ των υπευθύνων μάρκετινγκ του βρετανικού κολοσσού της British Airways και των αρμοδίων τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή το νέο πρόγραμμα πτήσεων της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, στο οποίο συμπεριλήφθησαν με τακτικές πτήσεις τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.

Από την πλευρά της ΠΝΑΙ παρόντες ήταν η κα Ελευθερία Φτακλάκη,  Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Πασχαλίδης.

Στην συνομιλία μονοπώλησε το ενδιαφέρον η εύρεση διαφόρων μορφών συνεργασίας μεταξύ της British Airways, της ΠΝΑΙ και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης. «Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μέλημα μας είναι το χτίσιμο συνεργασίας με στρατηγικούς παράγοντες της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας» επισημαίνει η κα Φτακλάκη. Αξίζει να τονιστεί η μεγάλη σημασία της παραπάνω ενέργειας δεδομένου ότι τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης θα αποτελέσουν σημαντικές πύλες εισόδου Βρετανών τουριστών για όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Στο περίπτερο της Ρόδου στην έκθεση World  Travel Market του Λονδίνου παρουσιάστηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, η διαδικτυακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.aegeanislands.gr , που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και στην προβολή των 48 νησιών μας.

Η καθέλκυση του ιστοχώρου έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν διαδικτυακά και σε βάθος το σύνολο των 48 νησιών της Περιφέρειας μέσα από το πλούσιο πρωτογενές περιεχόμενο που αφορά σε γαστρονομία, γεωγραφία, θρησκεία, δραστηριότητες κα.

To www.aegeanislands.gr  θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και σημείο αναφοράς για τον κλάδο των επαγγελμάτων του Τουρισμού, για τον Τύπο, αλλά και για τους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου.
          

Το περιεχόμενο της διαδικτυακής πλατφόρμας συνέταξε ομάδα δημοσιογράφων και θα επικαιροποιείται συνεχώς, ώστε οι χρήστες και οι επισκέπτες να σχεδιάζουν το ταξίδι τους με γνώμονα την εκτενή ενημέρωση και την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο που θα εμπλουτίσει την εμπειρία της αναψυχής στο Αιγαίο.

 Η προεπισκόπηση του aegeanislands.gr, το οποίο ενσωματώνει το εύρος του τουριστικού προφίλ του Αιγαίου, έγινε υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελευθερίας Φτακλάκη, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κωστής Τσαμπανάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που ανέλαβε την κατασκευή της πλατφόρμας, Γιώργος Βιτσάκης.


Σχετικά με την γαστρονομία των νησιών ανακοινώθηκε ότι,

Περισσότεροι από 50 Βρετανοί Τour operators αλλά και δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Τimes,  Independent, Τelegraph, Sun, Condenast Traveller, FT weekend κ.α. είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο City του Λονδίνου, ένα εικονικό ταξίδι στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να γευτούν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικούς οίνους.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οργανώθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη και πρωτότυπη εκδήλωση προβολής του τουριστικού προϊόντος αλλά και της ιδιαίτερης γαστρονομίας των ελληνικών νησιών, με στόχο την εξοικείωση των βρετανών εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς με την ποικιλία των επιλογών που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε το εύρος του τουριστικού προϊόντος, τις δυναμικές στρατηγικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και τις ενέργειες προβολής των προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης και στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κουζίνας, εξηγώντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Το βήμα στη συνέχεια δόθηκε στην αγαπημένη των Bρετανών, κα Rebecca Seal, αρθρογράφο της Evening Standard και παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής Sunday brunch του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, ο οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νότιο Αιγαίο και για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις «νοστιμότερες κουζίνες του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Καθώς η  εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής από δύο σημαντικούς Έλληνες αρχιμάγειρες, τον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, από τη Σαντορίνη, ο οποίος παρουσίασε συνταγές των Κυκλάδων και του έτους γαστρονομίας της Σαντορίνης και τον κ. Αντώνη Μανιά, από τη Ρόδο, ο οποίος προετοίμασε τοπικές συνταγές της Δωδεκανήσου.