Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2013

η γιορτή των Ταξιαρχών στην Σαντορίνη

Επισκέψιμες για το κοινό είναι σήμερα Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι εγκαταστάσεις της 134 Πτέρυγας Μάχης στην Σαντορίνη.
Το όμορφο εκκλησάκι των Ταξιαρχών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της 134 Πτέρυγας Μάχης στην Σαντορίνη λειτούργησε χθές το βράδυ πραγματοποιώντας εσπερινό και σήμερα το πρωί την καθιερωμένη λειτουργία.


Η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτή και επισκέψιμη μέχρι το απόγευμα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η όμορφη εκκλησία επισκευάστηκε, συντηρήθηκε και αγιογραφήθηκε με πρωτοβουλία παλαιότερου Διοικητής της τότε 134 Σμηναρχίας Μάχης, με δαπάνη της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στρατευμένων της τότε περιόδου.

Σε αντίθεση με το παρελθόν, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η για χρόνια καθιερωμένη δεξίωση που τελούνταν στις εγκαταστάσεις της 134 Σ.Μ. το βράδυ της παραμονής της γιορτής των Ταξιαρχών.
Επίσης, και φέτος δεν διοργανώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων προστατών της Π.Α. στην Σαντορίνη που περιελάμβαναν επισκέψεις σχολείων και άλλες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες.

Υποτονικό όμως ήταν το κλίμα των φετινών εορτασμών και εκδηλώσεων προς τιμήν των προστατών της Π.Α. στις περισσότερες εγκαταστάσεις μονάδων της σε ολόκληρη την χώρα.

Στην άλλη δημοφιλή εκκλησία όμως την Σαντορίνης, στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών στο ηφαίστειο της βρέθηκε σήμερα πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την λειτουργία και μοιράστηκε την καθιερωμένη φάβα του πανηγυριού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με ιδιωτική δαπάνη.




Η μεταφορά τόσο σήμερα ανήμερα της γιορτής όσο και χθές για τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρονιά, δωρεάν για τους επισκέπτες με σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης. Δωρεάν επίσης για τους ταξιδιώτες και προσκυνητές ήταν  και φέτος και η χρήση του τελεφερίκ, με απόφαση του ιδρύματος Λ. και Ε. Νομικού.