Σύμφωνα
με δημοσίευμα της σελίδας greekreporter.com ο συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς
της Σαντορίνης ως προορισμού που μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική
εμπειρία μοιάζει να ιδανικός για όσους προγραμματίζουν τις διακοπές τους.
Αυτό
που επιτυγχάνει η Σαντορίνη είναι το οτι έχει καταφέρει να συνδυάσει την
περίοδο ακμής των προϊστορικών χρόνων στο Ακρωτήρι, με το σήμερα και τις
ιδιαιτερότητες της γής της.
Εκτός
όμως από τις προφανείς ιδιαιτερότητες που είναι το φαγητό και το κρασί της, στο
πλαίσιο της δράσης «2013 έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη» το νησί καταφέρνει
να υποστηρίξει και να συνδέσει την δράση μέσω των τεχνών, της παράδοσης, της
εκπαίδευσης, της επιστημονικής τεκμηρίωσης, και της κουλτούρας γενικότερα.
The combination of a destination and a gastronomic
experience seems ideal for anyone planning holidays. At the same time, 2013 is
a milestone year for Santorini, since the municipal authority of the island has
proclaimed 2013 as the Year of Gastronomy.
This is a complex and multidimensional initiative
which connects the island’s glory era of the prehistoric times of Akrotiri with
today, and highlights the specificity and fertility of the volcanic soil of
Santorini. Thus, apart from the obvious–that is the food and wine itself–this
idea also relates to arts, tradition, education, scientific documentation and
culture in general.
Το
πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://greece.greekreporter.com/2013/11/04/santorini-as-an-international-culinary-destination/