Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών αποτελεί κορύφωση του αυταρχισμού.

Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο "κοινωνικός αυτοματισμός" ή σε "νεκρές" περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.

Η επιστράτευση είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους: Εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, ναυτικούς, τώρα καθηγητές. Δίκες για αγωνιζόμενους στη Χαλκιδική, αγρότες, μαθητές. ΜΑΤ για συνταξιούχους, εργάτες. Η τακτική είναι δεδομένη.

Η αντιπαράθεση είναι πλέον ανάμεσα σε μια κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι και στην κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο από την Τρόικα.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δήθεν νοιάζεται για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και την αγωνία τους είναι φαιδρό.

Είναι οι ίδιοι που δεν ενδιαφέρονται αν τα παιδιά  οδηγούνται αναγκαστικά στα φροντιστήρια της παραπαιδείας για τις ανάγκες των πανελληνίων εξετάσεων – μονόδρομος εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Χαρακτηρίζονται σκληρές, ιδιαίτερα απαιτητικές, με απαιτήσεις που δεν αντιστοιχούν στη προετοιμασία που παρέχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα στις σχολικές αίθουσες, πραγματικότητα, αναγνωρισμένη από όλους, απαράδεκτη για όλους.

Είναι αυτοί ,που εδώ και 30 χρόνια δήθεν επιφέρουν μικροαλλαγές στο σύστημα Παιδεία- Εισαγωγικές Εξετάσεις συνοδευόμενες από βαρύγδουπες δηλώσεις ότι το «νέο σχολείο» δεν χρειάζεται την παραπαιδεία.

Είναι οι ίδιοι που καταδικάζουν τη νέα γενιά σε  ανεργία άνω του 60%

Είναι αυτοί που ψήφισαν νύχτα παραμονές των εξετάσεων για χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μεταθέσεις και αύξηση του ωραρίου για να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα εμφανίζονται δήθεν ευαίσθητοι, αλλά δεν πείθουν κανένα.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση της κοινωνίας!

Η αγωνιστική απάντηση, η συσπείρωση των εργαζομένων στους Συλλόγους και τα Σωματεία, η κοινή με στόχους δράση, θα φέρει αποτελέσματα, θα αποτελέσει την απαρχή για μια κινητοποίηση του λαού που δεν θα βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα, αλλά θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Η απόσυρση των ΠΔ και των μνημονιακών νόμων και ο ειλικρινής διάλογος με τους καθηγητές και όλους της κοινωνικούς φορείς, είναι η μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει σε επιλογές που να υπηρετούν την υπόθεση της παιδείας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Αγώνα των εκπαιδευτικών και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση αφού η κυβέρνηση προχωρά αδίστακτα στην εφαρμογή του σχεδίου των άμεσων απολύσεων.

Συμμετέχουμε στις δράσεις που θα καλέσουν τα τοπικά σωματεία των εκπαιδευτικών.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο, Ο Πρόεδρος, Αντώνιος Γκίκας
Ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Γιαννούρης