Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στο πλαίσιο του "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη"

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Σας ενημερώνουμε ότι ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE, συμμετέχοντας ενεργά και στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" υλοποιεί δύο δράσεις:

1. Γαστρονομικό Σεμινάριο με θέμα:
"Τοπικά Προϊόντα. Διεθνής Γαστρονομική Απόλαυση"
την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 15:30-18:00 στο "Αρχοντικό Μαρκεζίνη" στη Μεσαριά.
Οι καθηγητές της σχολής LE MONDE θα αναδείξουν τα υπέροχα προϊόντα της Σαντορίνης σε εδέσματα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Όλα τα εδέσματα θα συνοδεύονται από τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους σε θέση μάγειρα σε επαγγελματική κουζίνα και η  παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου
Tηλ. 22863 60183, 60600 (Ώρα: 13:00 – 15:00)
E-mail: santorini2013@1353.syzefxis.gov.gr

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα δοθεί προτεραιότητα στους επαγγελματίες που θα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα σεμινάρια που διεξάγονται από το Δήμο Θήρας. (Το τελευταίο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Οινοποιείο Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι).

2. Εκδήλωση - Παρουσίαση με θέμα:
"Τουριστικά Επαγγέλματα: ένα διαβατήριο διεθνούς καταξίωσης"
το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 11:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Ενημέρωση για τα τουριστικά επαγγέλματα και τους επαγγελματικούς δρόμους που ανοίγουν από εκπροσώπους της Σχολής LE MONDE.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.






Παράλληλα, σας υπενθυμίζουμε ότι,

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα:

"Το Κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση"

που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη. Στόχος είναι η επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των λοιπών τοπικών προϊόντων, η οποία επιδιώκεται μέσω της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη".
Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και το 2ο Σεμινάριο την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θηραϊκής αγροτικής παραγωγής, η μεταποιητική δραστηριότητα στη Σαντορίνη και προτάσεις για τη βέλτιστη ανάδειξη και αξιοποίηση των προϊόντων.

To τελευταίο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 3 ώρες, με ένα διάλειμμα και δίνεται χρόνος για διατύπωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Με τη λήξη των σεμιναρίων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για την καλύτερη οργάνωση των σεμιναρίων είναι χρήσιμη η προεγγραφή, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
          
Για προεγγραφές και πληροφορίες:
Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Tηλ. 22863 60183, 60600 (Ώρα: 13:00 – 15:00)