Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

κοινή πρόταση των Σωματείων Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης και Επαγγελματιών Παραλίας Καμαρίου προς την Γεωθήρα και τον Δήμο Θήρας σχετικά με το θέμα της μίσθωσης των παραλιών

Σύμφωνα με ανάρτηση στην σελίδα του Σωματείου επαγγελματιών της νότιας Σαντορίνης,

Σε συνέχεια της κοινής συνάντησης-συζήτησης  που πραγματοποιήθηκε στα γραφέια της Γεωθήρας την Δευτέρα 13/05/2013,
με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών της Παραλίας Καμαρίου κ. Χ.Λυγνό,
Εκπροσώπους του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης,
παρουσία του Δημάρχου Θήρας κ. Ν.Ζώρζου,
του Προέδρου της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ κ. Ν. Σιγάλα, του Αντιδημάρχου Θήρας κ. Ι.Αργυρού, τους επικεφαλής  της αντιπολίτευσης κ. Α.Σιγάλα και κ. Μ.Αργυρού,

Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων συναποφασίσαμε και ζητούμε την υλοποίηση των παρακάτω:

Να οριστεί κατώτατη τιμή ενοικίασης ομπρέλας 6€.  Αυτό αφορά και τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στον αιγιαλό αλλά και εκείνους που εκμεταλλεύονται αποκλειστικά ένα πόστο μέσα από δημοπρασία.
Από τον όρο αυτό εξαιρούνται τα ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια που δραστηριοποιούνται στην παραλία, και παρέχουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους δωρεάν.
Αυτοί  είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη ταμπέλα που να ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο πόστο χρησιμοποιείται μόνο από τους πελάτες τους.

Να γίνει οριζόντια μείωση του ενοικίου κατά 20% στους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα-ξενοδοχεία κ.λ.π. αλλά και εκείνους που εκμεταλλεύονται τα πόστα της παραλίας μέσω δημοπρασίας, στις περιοχές παραλίας Καμαρίου, Περίσσας-Εμπορείου-Περίβολου-Αγ. Γεωργίου.
Με την υπογραφή του συμφωνητικού ζητάμε να προκαταβάλλεται το 20% που αφορά την Κτηματική Υπηρεσία. Το υπόλοιπο 30% προς τη Γεωθήρα Μ.Α.Ε. να καταβληθεί σε 3-4 δόσεις, εξοφλητέο με επιταγές ή συναλλαγματικές λήξης 31/08/2013. Στην κατοχή σας παραμένει το 10% του συνολικού μισθώματος, από τις εγγυητικές της περσινής χρονιάς.
Τα υπόλοιπα που οφείλονται από την περσινή χρονιά, να γίνει τακτοποίηση μέσω διακανονισμού έως 30/06/2013.

Για την αποφυγή προβλημάτων μεταξύ ορίων των πόστων, και για την εξυπηρέτηση των λουόμενων παρακαλούμε όπως χρησιμοποιήσουμε 5μ. απόσταση μεταξύ κύματος και πρώτης σειράς ομπρελών (εξαιρούνται σημεία τα οποία έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα και είναι αδύνατη η συγκεκριμένη εφαρμογή). 
Να διατηρηθεί 1,5μ απόσταση ανάμεσα στα πόστα και 1μ απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες για διάδρομο πρόσβασης στην παραλία. Τέλος  να υπάρχει απόσταση 5μ από την πρόσοψη των μαγαζιών ή του ορίου της παραλίας, μέχρι την τελευταία σειρά ομπρελών.  
Συγκεκριμένα για την παραλία του Καμαρίου, να μένει κενό 5μ από την πεζοδρόμηση προς την ακτή της θάλασσας.


Ευελπιστούμε πως τα αιτήματα μας θα ληφθούν υπόψη από εσάς με ευαισθησία, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει και των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας.  Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση οι πρόεδροι Μάριος Γαλανός, Χαράλαμπος Λυγνός