Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

Δήμος Θήρας – ανακοίνωση για τον εορτασμό της ημέρας εκτέλεσης των Βουρβουλιανών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την 29 Απριλίου 1944 τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν πέντε Βουρβουλιανούς πατριώτες που συμμετείχαν σε κοινή καταδρομική επίθεση, των Συμμαχικών δυνάμεων με τον Ιερό Λόχο. Ύψιστο καθήκον μας αποτελεί να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς πατριώτες μας, που με αυταπάρνηση και χωρίς ιδιοτέλεια θυσίασαν τη ζωή τους για τα υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας του Λαού μας.

Ο Δήμος Θήρας και η Τοπική Κοινότητα Βουρβούλου, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στους ηρωικούς μας Πατριώτες, αποφάσισαν  να τιμήσουν την ημέρα θυσίας τους με ιδιαίτερη λαμπρότητα, το Σάββατο 18/05/2013,  σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’  αυτό.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (Σάββατο 18/05/2013)

10.οο πρωί : Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου.

10.30 πρωί:  – Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο της εκτέλεσης. - Κατάθεση Στεφάνων

20.30 απόγευμα: - Εορταστική εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην Κεντρική                               Πλατεία Βουρβούλου. (Περιλαμβάνει: Παρουσίαση του Ιστορικού της Αντίστασης -                                    Μουσικό Πρόγραμμα από τη Χορωδία Βουρβούλου  - Μικρή Δεξίωση)