Τετάρτη, Μαΐου 15, 2013

Αμερικανοί φοιτητές σε ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας

Σύμφωνα πληροφορίες και ανάρτηση του Αθηναικού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,

Τη δική τους εμπειρία από τη ζωή στην Ελλάδα καταγράφουν Αμερικανοί φοιτητές, που σπούδασαν για κάποιο χρονικό διάστημα σε ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. 
Μιλούν με συγκίνηση και νοσταλγία για τα μοναδικά τοπία των ελληνικών νησιών, τις απρόσμενες ομορφιές της Αθήνας, τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τη νυχτερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη, τις ιδιαίτερες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Κυρίως, όμως, περιγράφουν μια χώρα ασφαλή, αντικρούοντας ορισμένα στερεότυπα που προβάλλονται από μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ.

Τις ιστορίες συγκέντρωσε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Study abroad in Greece"  (Σπουδές στο εξωτερικό, στην Ελλάδα), που έχει ως στόχο να λειτουργήσουν οι φοιτητές ως "πρεσβευτές", αναδεικνύοντας θετικές πτυχές από τη ζωή στη χώρα μας. Οι εμπειρίες τους δημοσιοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) της πρεσβείας και ορισμένες από αυτές στο μηνιαίο newsletter.

Να σημειωθεί ότι, πάνω από 3.000 Αμερικανοί φοιτητές πανεπιστημίων, κάθε χρόνο επιλέγουν να σπουδάσουν για ένα διάστημα σε κάποιο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ η Ελλάδα είναι ο 15ος πιο δημοφιλής προορισμός για σπουδές στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες: