Δευτέρα, Μαΐου 13, 2013

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ – ανακοίνωση για την αιμοδοσία

Η αιμοδοσία αποτελεί ένα δώρο ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του.
Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τους πολίτες, έτσι ώστε να υπάρχει καθημερινή εισροή αίματος στις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας, είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος, ώστε να αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι ανάγκες των ασθενών σε αίμα.
Στο νησί μας εδώ και χρόνια λειτουργεί χάρις στον ανώνυμο Θηραίο εθελοντή αιμοδότη μια τράπεζα αίματος  από τις καλύτερες στην Ελλάδα.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση σε όλους τους Δημότες και τις Δημότισες να στηρίξουν και αυτή την προσπάθεια που άρχισε σήμερα 11 Μαίου προκειμένου να εμπλουτιστεί σε μονάδες αίματος η τράπεζά μας.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι ζήτημα τιμής. Αφορά εσάς τώρα, μας αφορά πάντα όλους μας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ