Δευτέρα, Μαΐου 20, 2013

ηλεκτρονική τοποθέτηση της κ. Κίτσου σχετικά με το νέο Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Ένα ενδιαφέρον και σαφέστατο στο περιέχόμενό του σχόλιο ανάρτησε ως απάντηση σε ηλεκτρονικό διάλογο για το θέμα, το μέλος της Επιτροπής για την λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, και μέλος της επιτροπής στήριξης του Κ.Υ. κ. Σοφία Κίτσου, στο γιατί το νοσοκομείο δεν λειτουργεί ακόμη.

Στην απαντησή της η κ. Κίτσου κάνει πιο σαφές παρα ποτέ οτι το αίτημα της επιτροπής -και κατ επέκταση της τοπικής κοινωνίας- αφορά στην λειτουργία ενός νοσηλευτικού ιδρύματος Δημόσιου χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το σχόλιο,

Κάποιοι θέλουν να χαρίσουν το νοσοκομείο σε ιδιώτες γιά να βοηθήσουν τις τσέπες τους να γίνουν πιό γεμάτες. Προσπαθούν να πείσουν ότι τάχα οι Σαντορινιοί και οι Ελληνες πολίτες θα αντιμετωπίζονται σαν να πηγαίνουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Ολα αυτά είναι ψέμματα γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο επιχειρηματίας επιδιώκει κέρδος και μόνο κέρδος. Μία ομάδα ανθρώπων στην Σαντορίνη αντιστεκόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε αυτές τις λογικές και ζητάμε το αυτονόητο, το νοσοκομείο μας που κτίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού σε οικόπεδο που χάρισε η Μονή Αγ. Νικολάου, να λειτουργήσει με δημόσιο χαρακτήρα γιά να μην αναγκαζόμαστε ούτε να φεύγουμε γιά ψύλλου πήδημα στην Αθήνα η στην Κρήτη και να μην ξεπαραδιαζόμαστε γιά την υγεία μας , που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δημόσιο αγαθό. Αν ο κόσμος της Σαντορίνης συμπαρασταθεί στην προσπάθεια αυτή με σθένος θα τα καταφέρουμε. Ολοι μαζί μπορούμε.