Παρασκευή, Μαΐου 24, 2013

ευαισθητοποίηση του Πολίτη σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος από το Λιμεναρχείο Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Θήρας,
      
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου ότι,

α) Η ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα Προστασίας του θαλάσσιου Περιβάλλοντος καθώς και των ακτών μας αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για την χώρα μας και είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξης .Τα νησιά μας όπως γνωρίζεται αποτελούν έναν από τους ομορφότερους παγκόσμιους προορισμούς οφείλουμε λοιπόν να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες και ακτές τους. Η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος  είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας.

β) Οι θάλασσες και οι ακτές μας κινδυνεύουν από τα απορρίμματα, τα απόβλητα από παράκτιες δραστηριότητες και λιμενικές εγκαταστάσεις ,καθώς και από την λειτουργική και ατυχηματική  ρύπανση από πλοία. Μετά τα ανωτέρω εφιστάται η χρησιμοποιήσει πάντα των δοχείων περισυλλογής απορριμάτων όταν βρισκόμαστε σε ακτή ή σε πλοίο. Μη διστάζετε να ενημερώνετε άμεσα την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή για κάθε περιστατικό ρύπανσης που διαπιστώνετε και παρέχεται κάθε πληροφορία που θα σας ζητηθεί (ακριβή τοποθεσία, την πηγή προέλευσης της ρύπανσης κ.λ.π). 

γ) Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος καθώς και το Λιμεναρχείο Θήρας λειτουργούν σε 24ωρη βάση Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης : 108, Λιμεναρχείο Θήρας :2286022239
Διεύθυνση Προστασίας περιβάλλοντος τηλέφωνο : 210 4191565.