Τρίτη, Μαΐου 21, 2013

πρόσκληση της Ι.Μ. Θήρας για τις παιδικές της κατασκηνώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Θήρας,

Οι κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Θήρας θα λειτουργήσουν και φέτος σε 4 κατασκηνωτικές περιόδους στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη.

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε ένα πνευματικό και ειδυλλιακό τοπίο, μακριά από το θόρυβο και τις τουριστικές δραστηριότητες.
Φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη όπου για την περίοδο αυτή λειτουργεί αποκλειστικά με βάση τις κατασκηνωτικές ανάγκες και δράσεις.
Η επαφή με τη φύση είναι μεγάλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο κατά τα διάφορα παιχνίδια, όσο και στις ψυχαγωγικές - επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΡΕΝΩΝ :
Παιδιά  Γ΄  έως ΣΤ ΄Δημοτικού . Από 8 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2013.
Για την ώρα και τον τόπο συνάντησης αναχώρησης για το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπεύθυνο αρχηγό της κατασκήνωσης τηλεφωνικά έγκαιρα.
Επιστροφή από την Κατασκήνωση το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΗΛΕΩΝ :
Παιδιά  Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού.  Από 17 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου 2013 .
Για την ώρα και τον τόπο συνάντησης αναχώρησης για το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπεύθυνο αρχηγό της κατασκήνωσης τηλεφωνικά έγκαιρα.
Επιστροφή από την Κατασκήνωση το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου.

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡΡΕΝΩΝ :
Παιδιά  Γυμνασίου.   Από 1 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου 2013 .
Για την ώρα και τον τόπο συνάντησης αναχώρησης για το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπεύθυνο αρχηγό της κατασκήνωσης τηλεφωνικά έγκαιρα.
Επιστροφή από την Κατασκήνωση το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου.

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΗΛΕΩΝ :
Παιδιά Γυμνασίου.  Από 24 Ιουνίου έως 1Ιουλίου 2013.
Για την ώρα και τον τόπο συνάντησης αναχώρησης για το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουνίου θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπεύθυνο αρχηγό της κατασκήνωσης τηλεφωνικά έγκαιρα.
Επιστροφή από την Κατασκήνωση το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου. 

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Μητροπόλεως είτε καλύτερα και άμεσα στον ενοριακό παιδικό σταθμό στον Καρτεραδο. 
Το κόστος συμμετοχής είναι συνολικά 50 ευρώ για όλα.

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες,
απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της Ιεράς Μητροπόλεως ή στον π.Χριστοφόρο (6948898472) αφήνοντας καλύτερα μήνυμα.
  
Η εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής, όπως και κάθε άλλη εμπειρία στη ζωή ακολουθεί το δόγμα: Όσο καλύτερα προετοιμασμένος είναι κάποιος, τόσο πιο όμορφα και εποικοδομητικά βιώνει την εμπειρία. 

Η ζωή στην κατασκήνωση είναι αρκετά διαφορετική από τη ζωή στο σπίτι. Με θετικό τρόπο θα πρέπει να παρουσιάσετε στο παιδί αυτές τις διαφορές και να του δώσετε να καταλάβει πόσο πολύ θα θέλατε να συμμετάσχει σε αυτή, προκειμένου να αποκομίσει πληθώρα καινούργιων παραστάσεων.

Μερικοί τομείς για ενημέρωση και συζήτηση είναι οι παρακάτω:
Θάλαμοι: Υπάρχουν 4 θάλαμοι και σε κάθε θάλαμο κοιμούνται 8 κατασκηνωτές μαζί με τον Ομαδάρχη τους.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το παιδί θα μάθει να λειτουργεί ως άτομο ενός συνόλου.
Φαγητό: Τα γεύματα σερβίρονται στην Τραπεζαρία και καταναλώνονται εκεί από όλους μαζί, ως οικογένεια! Πολλά από τα φαγητά το παιδί σας μπορεί να μην τα έχει δοκιμάσει ακόμα, ενώ άλλα μπορεί να μην του αρέσουν. Τα γεύματα είναι προκαθορισμένα από διαιτολόγους, έτσι ώστε
να συνδυάζουν τις προτιμήσεις των παιδιών με τη θρεπτικότητα. Θεωρώντας, δε, πως θα πρέπει για κάθε γεύμα να ετοιμάζεται φαγητό για περίπου 50 άτομα, σας ενημερώνουμε πως διατροφικές ιδιαιτερότητες θα πρεπει να ελαχιστοποιηθούν. Θα πρέπει να βοηθήσετε το έργο μας με το να συστήσετε στο παιδί σας να τρώει ό,τι του σερβίρεται.

Ανεξαρτησία: Η κατασκήνωση είναι επίσης μια ευκαιρία να «ξεφύγει» το παιδί από την υπερπροστασία του γονεϊκού περιβάλλοντος, πράγμα που θα το βοηθήσει σημαντικά στη μελλοντική του ωρίμανση.

Όσο τα παιδιά είναι μακριά σας, αναπαυθείτε και χαλαρώστε απολαμβάνοντας την προσωρινή ησυχία. Αν σας λείψουν τηλεφωνήστε τους μια δύο φορές και ηρεμήστε, ξέροντας πως είναι σε καλά χέρια.
Εάν υπάρξει ανάγκη θα επικοινωνήσουν οπωσδήποτε οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης μαζί σας. Οι ώρες επικοινωνίας με το παιδί σας είναι κάθε απόγευμα 8:00 εως 8:30. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Εμπειρία χρόνων έχει δείξει πως τα παιδιά μπορεί ίσως να νοσταλγήσουν προσωρινά το σπίτι τους και θέλουν να γυρίσουν σε αυτό μόλις πρωτο - επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να περνούν στην κατασκήνωση. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας σε αυτόν τον τομέα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ
Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, το παιδί σας θα
συμμετέχει σε ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, πολυποίκιλο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου μην του ζητάτε να επικοινωνεί συχνά μαζί σας. Εσείς είστε που θα πρέπει τηλεφωνείτε και μόνο κατά την διάρκεια τον προκαθορισμένων ωρών επικοινωνίας 8.00΄-8.30΄ .
 Όσο σκληρό κι αν είναι το παραπάνω, είναι  αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης αλλά και για την κοινωνικοποίηση του παιδιού σας και την δική σας…. υγιή σχέση με το παιδί σας. Να είστε βέβαιοι
πως θα ενημερωθείτε άμεσα για οτιδήποτε επείγον αφορά στο παιδί σας.  Δεν χρειάζεται να επικοινωνείτε με το παιδί σας καθημερινά, αντιθέτως
αυτό μπορεί να μην του κάνει καθόλου καλό! Όταν πάλι μιλήσετε μαζί
του, μην του επαναλαμβάνετε πόσο πολύ σας λείπει. Προτιμήστε να
του πείτε πόσο το αγαπάτε ή πόσο καμαρώνετε για το ότι μπορεί και
μόνο του να τα βγάλει πέρα. Να θυμάστε ότι η στάση που θα κρατήσετε
σ΄ αυτό το ζήτημα παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η κατασκήνωση είναι ασφαλής και κλειστή και δεν υπάρχει κανένας φόβος να εισέρθει μη επιτρεπόμενο άτομο στους χώρους της. Τα προβλήματα υγείας και τα ειδικά διαιτολόγια (για λόγους υγείας) των παιδιών γνωστοποιούνται γραπτά και έγκαιρα ενώ η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου υγείας από τον οικογενειακό ιατρό θεωρείται επιβεβλημένη.
Οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να χορηγείται μόνο από τον ιατρό της κατασκήνωσης, ενώ τα φάρμακα θα παραδίδονται στον υπεύθυνο της κατασκηνωτικής περιόδου την ημέρα της άφιξης.
Στελέχη, γονείς, και παιδιά με αποκλίνουσα συμπεριφορά, θα αποχωρούν από την κατασκήνωση.
Τα κινητά τηλέφωνα παραδίδονται στο Αρχηγείο την ημέρα άφιξης στην κατασκήνωση και δίνονται στην ώρα επικοινωνίας.
Η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλειες όπως: χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, κινητά τηλέφωνα κτλ.

Εμείς θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε σε ό,τι χρειαστεί.
Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράστασή σας και την πολύτιμη συνεργασία σας.

Με ευχές π.Χριστοφόρος