Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

έτοιμο το πεζοδρόμιο στα Φηρά

Παραδόθηκε για χρήση στους πεζούς, μονίμους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης,  το πεζοδρόμιο που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας στα Φηρά.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν πρίν από περίπου έναν μήνα, είχαν εντυπωσιακά γρήγορη εξέλιξη με αποτέλεσμα και να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο, αλλά και να παραδοθεί το έργο έγκαιρα και πρίν από την “επίσημη και τυπική” έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το πεζοδρόμιο στα Φηρά είναι μήκους 500 περίπου μέτρων στην δεξιά πλευρά του δρόμου από την διασταυρωση του Μπελλώνειου με κατευθυνση προς την πλατεία, και πλάτους 2 περίπου μέτρων κάτι που σημαίνει ότι δίνεται σαφής .. χώρος και προτεραιότητα πλέον στους πεζούς.

Η κατασκευή του πεζοδρομίου στο σημείο, εμποδίζει τους οδηγούς των αυτοκινήτων από διπλοπαρκαρίσματα κατά μήκος του δρόμου, ενώ δίνει την ευκαιρία σε μονίμους κατοίκους και επισκέπτες να την περπατούν ανεμπόδιστοι και χωρίς κίνδυνο.

Κάτοικοι αλλά και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής είχαν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας του πεζοδρομίου, το οποίο και στην πράξη πλέον φαίνεται ότι εξυπηρετεί την κίνηση των πεζών στην περιοχή.

Έλεγχοι από πλευράς της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και στάθμευσης, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.