Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

ομόφωνη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας ως προς την μη τοποθέτηση του νέου, ογκώδους ραντάρ της Π.Α. στην κορυφή του βουνού του Προφήτη Ηλία

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαντορίνης αποφάσισε στην συνεδρίασή του την Δευτέρα 29 Απριλίου την μη τοποθέτηση του νέου, ογκώδους ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην κορυφή του βουνού του Προφήτη Ηλία, προς αντικατάσταση του παλαιότερου και υφιστάμενου στην περιοχή.

Η ομόφωνη απόφαση υποστήριξε την τοποθέτηση του αντιδήμαρχου κ. Καφούρου
σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης εγκατάστασης, καθώς και να γίνει μελέτη για την οριστική μετεγκατάστασή του από την θέση στην οποία βρίσκεται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άλλωστε δεν είναι καινούργια, μιας και το ογκωδέστατο νέο ραντάρ έκανε την εμφάνισή του στο νησί πρίν από αρκετούς μήνες, πλήν όμως χωρίς να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασής του στην επίμαχη θέση.
Το ιστορικό δε την υπόθεσης της θέσης του ραντάρ, δεν είναι ούτε αυτό νέο, μιας και η Μονή του Προφήτη Ηλία έχει ξεκινήσει προ10ετίας νομικούς αγώνες, με την υποστήριξη επιστημόνων που υπερασπίζονται την θέση της, ως προς την ακαταλληλότητα της συγκεκριμέρνης θέσης λόγο της εκπομπής ακτινοβολίας από το ραντάρ.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου ραντάρ, οι οποίες όμως και λόγο των πιέσεων πολιτών που βρέθηκαν στην περιοχή, δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ι.Μ. του Προφήτη Ηλία Θήρας για το γεγονός,

Ευχαριστούμε πρώτα τον Τριαδικό μας Θεό
την Παναγία,  τον Προφήτη Ηλία
και όλους τους Αγίους μας, που δεν μας εγκατέλειψαν, αλλά παραβλέποντας την έντονη αμαρτωλότητά μας και την προσωπική αμετανοησία μας, έδωσαν αυτή την λύση  στο προκείμενο πρόβλημα που απασχολεί χρόνια την Μονή και το νησί μας.

Σε όλους όσους και σήμερα θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο μακριά από τα σπίτια τους, την οικογενειά τους, και την εργασία τους, ο Προφήτης να σας δίνει πλούσια την ευλογία του έως τέλους.

 Από εδώ και εις το εξής, το θέμα του Ραντάρ, όπως και κάθε θέμα, που αγγίζει την ιστορία και το περιβάλλον της Σαντορίνης, θα πρέπει να γίνει η προτεραιότητα μας τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και συλλογικά. Γένοιτο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ