Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2013

σύσκεψη Δήμου Θήρας - Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου και με την παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη επικεντρωμένη στα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ν. Ζώρζος , οι Αντιπεριφερειάρχες Τζώρτζης Μακρυωνίτης, Ελευθερία Φτακλάκη και Αντώνης Χατζηιωάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δ. Γρυπάρης, Ι. Μάινας, Β. Σιγάλας, Ι. Καραμολέγκου καθώς και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναφορικά με τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί στον Δήμο Θήρας, τονίσθηκε πως πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτά που ήδη υλοποιούνται αλλά και να προχωρήσει η διαδικασία ωρίμανσης των υπολοίπων όσο το δυνατόν νωρίτερα. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε πως ο Δήμος Θήρας είναι ο τρίτος Δήμος της Περιφέρειας σε ενταγμένα έργα.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα έργα που πραγματοποιούνται στο νησί της Θήρας, το ΤΕΕ Θήρας οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται άμεσα έχοντας στόχο την λειτουργία του κατά την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και τα πρόσφατα δημοπρατηθέντα έργα αντιστήριξης πρανών περιοχής Τελεφερίκ, παλιού λιμένα Φηρών και περιοχής λιμένα Αθηνιού, των οποίων οι εργασίες άμεσα θα ξεκινήσουν.

Επίσης, στη σύσκεψη αναπτύχθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες δράσεις που πρόκειται να γίνουν στο νησί σε επίπεδο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Σεμιναρίων Επιμόρφωσης αλλά και δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης ΘΗΣΕΑΣ .


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος παρευρέθηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε στην Ερμούπολη της Σύρου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος για τη συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν τα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα έργα, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που αφορά τη Σαντορίνη, και ο προγραμματισμός της  ένταξης νέων έργων.
Επιπλέον συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών δημιουργίας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) και το ζήτημα της ενδιάμεσης λύσης, το θέμα των αντικειμενικών αξιών, η επίλυση του ζητήματος των αντισεισμικών θόλων, η παραχώρηση στους Δήμους ζωτικών χώρων που απαλλοτριώθηκαν μετά τους σεισμούς του 1956, θέματα περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης, τα προβλήματα που αφορούν στην ανέλκυση του ναυαγίου Sea Diamond, το παραεμπόριο, ο προγραμματισμός δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού, ζητήματα κοινωνικής μέριμνας, πολιτικής προστασίας και θέματα του τουριστικού τομέα.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Μάϊνας, κα Ιουλία Καραμολέγκου και κ. Ευάγγελος Σιγάλας, ενώ συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι υποστήριξαν τη διεξαγωγή της συνάντησης.