Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2013

στις 17 Μαρτίου το πρώτο φετινό κρουαζιερόπλοιο στην Σαντορίνη

Στις 17 Μαρτίου ξεκινού οι πρώτες φετινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Σαντορίνη σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιεύεται στηνσελίδα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας.
Τον Μάρτιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν 9 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων τις ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται στο πρόγραμμα της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας.
Σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό και τα όσα έχουν ανακοινωθεί από πλευράς των εταιριών που εκπροσωπούν τις πλοιοκτήτριες εταιρίες, οι φετινές προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στην Σαντορίνη αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρσυ.


(συμπληρωματική ανάρτηση 7.3) 
Σε συνέντευξή του πρίν από λίγες ημέρες στο Σαντορίνη TV ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας Μάκης Κανακάρης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την κρουαζιέρα ως πυλώνα της τοπικής τουριστικής οικονομίας του νησιού, αναφέροντας ότι στηρίζει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και επαγγελματίες, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένους αριθμούς.
Ο κ. Κανακάρης μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός δεύτερου τελεφερίκ για την εξυπηρέτηση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων ενώ σε ότι αφορά τις δραστηριότητες της Ένωσης Λεμβούχων, ανέφερε ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού, επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων αλλά και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών που παρέχουν τα σκάφη της Ένωσης, ενώ μίλησε και για το νέο σκάφος της που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες στο ναυπηγείο της, στην Βλυχάδα.