Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013

ΕΠΑΜ Θήρας – πρόσκληση και ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του,

Το ΕΠΑΜ Θήρας προσκαλεί τους Σαντορινιούς, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο εστιατόριο “Aquarius” στη Περίσσα, σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
Ελάτε να συζητήσουμε το γιατί φτάσαμε εδώ, το τι μας επιφυλάσσουν οι πολιτικές που ασκούνται και κυρίως το τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε από τη σκλαβιά.

 Επίσης, ανακοίνωση σχετικά με την σημερινή (20.2.2013) απεργία εξέδωσε το ΕΠΑΜ Θήρας, σύμφωνα με τα σημαντικότερα σημεία της οποίας,

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν πανελλαδική απεργία για την κατάργηση της επιστράτευσης εργαζομένων και την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή του δικαιώματος υπογραφής ΣΣΕ και ΕΣΣΕ.
Είναι δεδομένη η ανυποληψία των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ανυποληψία που επιβεβαιώνεται, όχι μόνο από τις κατά καιρούς «ντουφεκιές» στον αέρα, αλλά κυρίως από το φιλοκυβερνητικό προσανατολισμό, την «υπευθυνότητά» τους όπως βαφτίζει το δωσιλογικό καθεστώς και τα παπαγαλάκια του, την υποταγή.

Η πανελλαδική απεργία όμως, διευκολύνει τους εργαζόμενους να εκφράσουν συντονισμένα το αγωνιστικό τους φρόνημα. Διευκολύνει τους συνδικαλιστές βάσης, τον κάθε εργαζόμενο ν’ ανοίξει συζήτηση για τις μορφές πάλης, για  το συνδικαλιστικό κίνημα που έχουμε ανάγκη σήμερα, για τον ταξικό – εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των εργαζομένων, για τις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της πατρίδας. Είναι μία ευκαιρία εκδήλωσης του παλλαϊκού χαρακτήρα του αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, την κοινοβουλευτική χούντα που τσακίζει την αξιοπρέπεια, τη ζωή και την ελπίδα μιας ολόκληρης χώρας. Μια ευκαιρία ανάδειξης ζητημάτων που δεξιοί κι αριστεροί γραφειοκράτες αφήνουν στο απυρόβλητο: Υπάρχει έστω κι ένα εργατικό αίτημα που μπορεί να ικανοποιηθεί όσο η χώρα μας παραμένει δουλοπαροικία χρέους; Όσο η εθνική μας ανεξαρτησία απεμπολείται από δανειακές συμβάσεις που «διαπραγματεύονται» δοσίλογοι; Όσο μας κυβερνούν προδότες; Όσο κυβέρνηση κι αντιπολίτευση αναγνωρίζουν την κατοχική δύναμη του χρέους; Όσο αποδέχονται οι μεν και ανέχονται οι δε, τη μετατροπή του ελληνικού κοινοβουλίου σε πρωτοκολλητή των αποφάσεων της τρόικας;
Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε στην σελίδα : http://epamthiras.blogspot.be/2012/05/29042012.html