Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

εξαιρούνται οι ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Αιγαίου απο την διαθεσιμότητα – ανακοίνωση (ευχαριστίες) ΠΕΔ Ν. Αιγαίου - η επιτολή του Δήμου Θήρας

Επιστολή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο Αντώνη Μανιτάκη σχετικά με την «Εξαίρεση των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. & Ν.Π.Ι.Δ. αυτών από τη διαθεσιμότητα», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής: 
  
«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, σας εκφράζω την ευαρέσκεια για την ανακοίνωσή σας, περί της εξαίρεσης των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από το θεσμό της διαθεσιμότητας, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου.

Η ικανοποίηση του αιτήματός μας, μας χαροποίησε διότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία σημαντικών φορέων του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου, οι οποίοι συμβάλλουν στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας.

Παράλληλα όμως θα σας παρακαλούσαμε, όπως εξαιρεθούν επίσης από το θεσμό της διαθεσιμότητας οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αυτών του νησιώτικου χώρου, οι οποίοι σήμερα στερούνται του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε να μπορούν να επιτελέσουν στο σύνολό τους το έργο που έχουν αναλάβει μέσω των νέων αρμοδιοτήτων που μας έχουν δοθεί από το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.» 


Στο ίδιο θέμα, αξίζει να αναφέρουμε οτι επιστολή με το ανάλογο αίτημα, την εξαίρεση των δημοσίων υπαλλήλων νησιωτικών περιοχών απο το καθεστώς της διαθεσιμότητας, είχε στείλει (5.2.2013 α.π. 1311) στους συναρμόδιους Υπουργούς ο Δήμος Θήρας. 

Σύμφωνα με την επιστολή,


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Θήρας και Θηρασίας, όπως εξαιρέσετε από το καθεστώς της διαθεσιμότητας τους υπαλλήλους των νησιωτικών περιοχών.
Αντιλαμβάνεσθε προφανώς την υποστελέχωση που αυτή τη στιγμή έχουν όλες οι   υπηρεσίες, τόσο οι Δημόσιες, όσο και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την  πολυετή αναστολή προσλήψεων, όσο και μετά το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Επειδή πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η στελέχωση των υπηρεσιών των νησιωτικών περιοχών, θεωρούμε ότι αυτήν ακριβώς την στιγμή δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος στη Θήρα και στη Θηρασία, αλλά και σε όλη τη νησιωτική χώρα, που να μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Υπόψη σας ότι η  νησιώτικη Ελλάδα και δη τα νησιά μας Θήρα και Θηρασία, αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό και συμβάλουν με ιδιαίτερες επιδόσεις με την Οικονομία τους στην ενδυνάμωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.