Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

ανακοίνωση επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Προκειμένου ο Δήμος Θήρας να συντάξει διαγράμματα κύρωσης των δικτύων κοινοχρήστων χώρων για τους οριοθετημένους οικισμούς Μεσαριάς και Βόθωνα που σήμερα αποτελούν Κοινότητες του Δήμου Θήρας και για την διαπίστωση και έγκριση του υφιστάμενου δικτύου κοινοχρήστων χώρων και συγκεκριμένα δρόμων προϋφιστάμενων του 1985 αλλά και των οδών που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα, μέσω διοικητικών πράξεων αλλά και τμημάτων που έχουν παραχωρηθεί και μεταγραφεί χωρίς να έχουν διαμορφωθεί στα πράγματα ως κοινόχρηστοι χώροι, απαιτείται η κύρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 35 του Ν.3937 (ΦΕΚ 60/31.03.2011).
Ο Δήμος Θήρας στην προσπάθεια επίλυσης του υφιστάμενου προβλήματος που καθιστά μεγάλο μέρος των ιδιοκτησιών εντός των ορίων των οικισμών, μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία, τόσο των τοπικών συμβουλίων, όσο και των κατοίκων και ιδιοκτητών στις περιοχές για την παροχή απαραίτητων πληροφοριών και στοιχείων στο Γραφείο Δόμησης του Δήμου Θήρας.

Ο ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι :
1. Συγκέντρωση των κάτωθι δικαιολογητικών : Όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί για τους συγκεκριμένους οικισμούς (οριοθέτηση, οικοδομικές άδειες, συμβολαιογραφικές πράξεις, παραχωρήσεις με τα τοπογραφικά τους, εγκρίσεις κατατμήσεων, οι συμβολαιογραφικές παραχωρήσεις έως την 29.01.2010 που μεταγράφηκαν έως την 25.11.2011).
2. Οι ενδιαφερόμενοι, να διανοίξουν τους κοινόχρηστους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν χαραχθεί ή διανοιχθεί μέχρι σήμερα.
Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών θα συνταχθεί ορθοφωτοχάρτης όπου, θα αναρτηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα και την ιστοσελίδα του Δήμου για είκοσι ημέρες.
Παράλληλα θα δημοσιευθεί σε δύο εφημερίδες η έναρξη ανάρτησης προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν συμπληρωματικά στοιχεία αποτύπωσης των κοινοχρήστων χώρων.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Καμπουράκης Νικόλαος,
Αντιδήμαρχος Θήρας.