Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2013

«ιστορία – αμαρτία» οι μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Θήρας..

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προς τις εγκρίσεις και την εφαρμογή τους μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Θήρας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκαι την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, κατα την διάρκεια της τηλεοπτικής παρέμβασής του ο κ. Ζώρζος ανέφερε οτι οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί στις 18 Απριλίου του 2012 προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις της Σαντορίνης, για την αποκατάσταση των οποίων το Λιμενικό Ταμείο του νησιού προχώρησε άμεσα στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την υλοποίηση των εργασιών επισκευής, πλήν όμως αυτές οι μελέτες εκκρεμούν ακόμη ως προς την έγκρισή τους απο τις απο την
αρμόδια διεύθυνση λιμενικών υποδομών του Υπ. Ναυτιλίας.
Ο κ. Ζώρζος ανέφερε οτι οι μελέτες κατατέθηκαν στην συγκεκριμένη διεύθυνση στα μέσα του Αυγούστου του 2012 περιμένοντας την έγκρισή τους ώστε να ακολουθήσουν οι τυπικές διαδικασίες, η δημοπράτησή τους και η έναρξη των εργασιών.
Αξίζει δε να σημειώσουμε οτι ναι μεν πρόκειται για μικρής έκτασης λιμενικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με δαπάνες του Δ.Λ.Τ.Θ. , πλήν όμως εξαιρετικά σημαντικές για την ασφάλεια τόσο των σκαφών όσο και των επιβατών που θα τις χρησιμοποιούν.
Οι μελέτες για τις οποίες και μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής άσκησε πιέσεις ο Δήμαρχος ώστε να εγκριθούν για να προχωρήσουν οι εργασίες, αφορούν κυρίως τον όρμο της Αρμένης στην περιοχή της Οίας (είναι η περιοχή στην οποία παράλληλα υλοποιείται το σημαντικό έργο της αντιστήριξης των γκρεμών της καλντέρας), του κύριου λιμανιού του νησιού, του «Αθηνιού», καθώς και του «αλιευτικού καταφυγίου» στην περιοχή της Βλυχάδας.

Το βίντεο της εκπομπής μπορείτε να το δείτε εδω :