6 - 7 Απριλίου πραγματοποιείται η 2η Εκδήλωση-Διημερίδα με θέμα «τα Τοπικά Προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτης μας» με σκοπό την προβολή των ποιοτικών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων.
Τη σημασία της εκδήλωσης αυτής ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Rodos Palace, είναι η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών, Εμπορικών Επιχειρήσεων με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.
Επίσης στα πλαίσια της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Τα Πανηγύρια στο Αιγαίο» του κ. Γιώργου Πίττα, μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνου για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,
Παρασκευή, 6/4/2012
Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
18.00 - 18.30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα με Μέλι Ρόδου, γραβιέρα Νάξου, αφρώδες SILK Ροζέ CAIR
18.30 - 19.15 ΕΓΚΑΙΝΙΑ, Καλωσόρισμα, Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης, τομέας Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Δέσποινα Διακοσταυριανού Σώζου, Αντιπεριφερειάρχης, τμήμα Τουρισμού, Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Πάππου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Τοκούζης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Μανώλης Πιτροπάκης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος, πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Άντα Καραγιάννη, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Praxis Plus
19.30 - 21.00 συναντήσεις στα περίπτερα Παραγωγοί - επιχειρηματίες
18.00 Άνοιγμα έκθεσης, «τα Πανηγύρια του Αιγαίου», του Γιώργου Πίττα, παρουσίαση από την Περιφερειακή σύμβουλο Τζένη Φάκκα, τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Η έκθεση θα λειτουργεί Παρασκευή 18.00-21.00 και Σάββατο 09.00-19.00.
Σάββατο, 7/4/2012 Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
09.00 - 09.30 ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας"
09.30 - 11.00 Συντονισμός,| Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής
Χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρείας ALDEMAR, μέλος ΔΣ ΞΕΕ, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ.
ΘΕΜΑ : Το Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου, Ομιλητές, Γιώργος Πίττας, Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Άρης Σουλούνιας, Αντιπρόεδρος ΕΞΡ, Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων
ΘΕΜΑ : Ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στον γαστρονομικό τουρισμό, Ζωή Nowak, Σύμβουλος Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας
Στρογγυλό τραπέζι, Συντονιστής, Αντώνης Κολιάδης, Οικονομολόγος, Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
ΘΕΜΑ: Νέοι παραγωγοί, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: προκλήσεις στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες, Ομιλητές, Κώστας Γιμούκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρόδου, Παναγιώτης Σταμάτης, Τεχνολόγος γεωπόνος – παραγωγός, Σκεύος Σισκαμάνης, Γωπόνος – νέος παραγωγός
Ματσουκάρη Κική, Εκπρόσωπος Γυναικείου Συνεταιρισμού Κρεμαστής, Ματίνα Μαστροσαββάκη, πρόεδρος ομάδας παραγωγών σταφυλιών οινοποιήσιμων
11.20 - 14.10 Συντονιστής Αλέξανδρος Γλυνός, γενικός διευθυντής CAIR, ΘΕΜΑ: Το κρασί ανοίγει δρόμους στον τουρισμό.
Ομιλητές : Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος ένωση Θηραϊκών Προϊόντων, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ΑΜΠΕΛΛΩΝΕΣ Τρανταφυλλοπούλου, Νίκος Τριανταφύλλου, EMERY
Ομιλίες
Συντονίστρια Άντα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος Ε.Ξ.Ρ., Praxis Plus
Μελεκούνι, ένα Ροδίτικο προϊόν που αν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε, Νίκος Ρέτσας, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
Ελαιόλαδο Ρόδου: προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, Βασίλης Καμπυλαυκάς, ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ
Συσχέτιση πρωτογενούς με δευτερογενή παραγωγή, Απόστολος Διμέλης, Τροφοσύνθεση
Η αειφορία μέσα από τη διαχείρηση υποπροϊόντων ελιάς και την παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων για τις τουρ/κες επ/σεις
Κώστας Παμπρής, Ecobalance
Η ικανοποίηση των πελατών όπως μεταφέρεται στα ηλεκτρονικά μέσα, Μανώλης Μαρκόπουλος, Μέλος ΔΣ Ε.Ξ.Ρ.
Τεχνικές αύξησης πωλήσεων μέσω διαδικτύου, Γεωργία Αγγελή, Booking.com
Συντονίστρια Φαίδρα Σπανού, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Αυθεντική Ροδίτικη Κουζίνα, Γιώργος Τρουμούχης, Chef ξεν/χείο Elysium
Η Κουζίνα του Αιγαίου - Aegean Cuisine, η πιστοποίηση των επ/σεων, Μαριτάνα Ανθοπούλου Αλακιώτου, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Τη σημασία της εκδήλωσης αυτής ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Rodos Palace, είναι η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών, Εμπορικών Επιχειρήσεων με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.
Επίσης στα πλαίσια της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Τα Πανηγύρια στο Αιγαίο» του κ. Γιώργου Πίττα, μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνου για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,
Παρασκευή, 6/4/2012
Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
18.00 - 18.30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα με Μέλι Ρόδου, γραβιέρα Νάξου, αφρώδες SILK Ροζέ CAIR
18.30 - 19.15 ΕΓΚΑΙΝΙΑ, Καλωσόρισμα, Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης, τομέας Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Δέσποινα Διακοσταυριανού Σώζου, Αντιπεριφερειάρχης, τμήμα Τουρισμού, Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Πάππου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Τοκούζης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Μανώλης Πιτροπάκης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος, πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Άντα Καραγιάννη, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Praxis Plus
19.30 - 21.00 συναντήσεις στα περίπτερα Παραγωγοί - επιχειρηματίες
18.00 Άνοιγμα έκθεσης, «τα Πανηγύρια του Αιγαίου», του Γιώργου Πίττα, παρουσίαση από την Περιφερειακή σύμβουλο Τζένη Φάκκα, τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Η έκθεση θα λειτουργεί Παρασκευή 18.00-21.00 και Σάββατο 09.00-19.00.
Σάββατο, 7/4/2012 Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
09.00 - 09.30 ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας"
09.30 - 11.00 Συντονισμός,| Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής
Χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρείας ALDEMAR, μέλος ΔΣ ΞΕΕ, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ.
ΘΕΜΑ : Το Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου, Ομιλητές, Γιώργος Πίττας, Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Άρης Σουλούνιας, Αντιπρόεδρος ΕΞΡ, Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων
ΘΕΜΑ : Ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στον γαστρονομικό τουρισμό, Ζωή Nowak, Σύμβουλος Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας
Στρογγυλό τραπέζι, Συντονιστής, Αντώνης Κολιάδης, Οικονομολόγος, Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
ΘΕΜΑ: Νέοι παραγωγοί, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: προκλήσεις στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες, Ομιλητές, Κώστας Γιμούκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρόδου, Παναγιώτης Σταμάτης, Τεχνολόγος γεωπόνος – παραγωγός, Σκεύος Σισκαμάνης, Γωπόνος – νέος παραγωγός
Ματσουκάρη Κική, Εκπρόσωπος Γυναικείου Συνεταιρισμού Κρεμαστής, Ματίνα Μαστροσαββάκη, πρόεδρος ομάδας παραγωγών σταφυλιών οινοποιήσιμων
11.20 - 14.10 Συντονιστής Αλέξανδρος Γλυνός, γενικός διευθυντής CAIR, ΘΕΜΑ: Το κρασί ανοίγει δρόμους στον τουρισμό.
Ομιλητές : Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος ένωση Θηραϊκών Προϊόντων, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ΑΜΠΕΛΛΩΝΕΣ Τρανταφυλλοπούλου, Νίκος Τριανταφύλλου, EMERY
Ομιλίες
Συντονίστρια Άντα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος Ε.Ξ.Ρ., Praxis Plus
Μελεκούνι, ένα Ροδίτικο προϊόν που αν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε, Νίκος Ρέτσας, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
Ελαιόλαδο Ρόδου: προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, Βασίλης Καμπυλαυκάς, ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ
Συσχέτιση πρωτογενούς με δευτερογενή παραγωγή, Απόστολος Διμέλης, Τροφοσύνθεση
Η αειφορία μέσα από τη διαχείρηση υποπροϊόντων ελιάς και την παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων για τις τουρ/κες επ/σεις
Κώστας Παμπρής, Ecobalance
Η ικανοποίηση των πελατών όπως μεταφέρεται στα ηλεκτρονικά μέσα, Μανώλης Μαρκόπουλος, Μέλος ΔΣ Ε.Ξ.Ρ.
Τεχνικές αύξησης πωλήσεων μέσω διαδικτύου, Γεωργία Αγγελή, Booking.com
Συντονίστρια Φαίδρα Σπανού, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Αυθεντική Ροδίτικη Κουζίνα, Γιώργος Τρουμούχης, Chef ξεν/χείο Elysium
Η Κουζίνα του Αιγαίου - Aegean Cuisine, η πιστοποίηση των επ/σεων, Μαριτάνα Ανθοπούλου Αλακιώτου, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου